Η άφιξη του Μάσιμο Καρέρα στην Αθήνα σηματοδοτεί το τέλος της παρουσία του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ. Σχεδόν 3,5 μήνες από τη μέρα που κλήθηκε να αναλάβει αντί του αποπεμφθέντος Νούνο Μοράες, ο Κωστένογλου κράτησε περισσότερο από ένας υπηρεσιακός λίγων ημερών.

Ωστόσο, η θητεία του Καρέρα στα Σπάτα αρχίζει τη Δευτέρα και ο Κωστένογλου αποχαιρέτησε μετά το 5-0 επί του Πανιωνίου.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο στα αποδυτήρια και ο Ίλια Ίβιτς ήταν αυτός ο οποίος απεύθυνε το «ευχαριστώ» στον Κωστένογλου. «Με στεναχωρεί όταν πρέπει να αποχωριστώ από πολύ καλούς συνεργάτες και από ανθρώπους με ήθος. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο με ατυχίες και αδικίες. Ο προπονητής στο τέλος είναι αυτός που πληρώνει αποτυχίες.

Με στεναχωρεί γιατί υπήρξαμε συμπαίκτες, τον εκτιμώ σαν άνθρωπο, ήταν επαγγελματίας, δούλευε πολύ και του εύχομαι τα καλύτερα γιατί το αξίζει. Πιστεύω ότι συμφωνείτε μαζί μου. Νίκο, σε ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία και σου εύχομαι καλή επιτυχία, έδωσες 100% στην ομάδα που τόσο αγαπάς», ανέφερε ο Ίβιτς.

Κατόπιν, ο Κωστένογλου πήρε το λόγο και εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τους πάντες: «Ευχαριστώ Ίλια. Ευχαριστώ για τη συνεργασία. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος. Συγγνώμη αν κάποιον στεναχώρησα αυτό το διάστημα.

Είστε πάνω από το κύμα, δείξατε ότι μπορείτε πολύ καλύτερα. Θέλω αυτό που σας ζήτησα από την πρώτη στιγμή: να έχετε αγαστή μεταξύ σας συνεργασία.   Ευχαριστώ όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θέλω να ξεκουραστείτε αύριο και από Δευτέρα και πάλι πιο δυνατά».

Ο Κωστένογλου συνέχισε λέγοντας: «Δυο πράγματα έχω να σας πω ακόμα: Στη ζωή, όταν κρατας κάτι τόσο πολύτιμο στα χέρια σου, μην το αφήνεις να φύγει.

Να έχετε μεταξύ σας πνευματική αρχοντιά, να θυσιάζεστε ο ένας για τον άλλο, άσχετα αν κάποια στιγμή κάποιος νιώθει πληγωμένος. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις αρετές σας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους».

Οι ποδοσφαιριστές χειροκρότησαν τον προπονητή μετά την ομιλία του και τον ευχαρίστησαν για τη συνεργασία. Ο Κωστένογλου είχε χειραψία με τον καθένα, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν και οι συνεργάτες του.