Ρε παιδιά γιατί έχετε χάσει τα χρώματά σας; Γιατί βγάζετε τόσο πανικό; Προσπαθήστε λιγάκι να μην ξεφτιλίζεστε φόρα – παρτίδα, γιατί ο μπαμπάς… μαλώνει και στο τέλος θα τον στείλετε μόνοι σας στα δικαστήρια.

Έχει που έχει τα άγχη του ο Ιβάν, προσπαθεί με τον έναν και τον άλλο τρόπο να φιμώσει όλα τα ΜΜΕ σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα πως θα κάνει μηνύσεις στα media που κάνουν τη δουλειά τους και κάνουν κανονική, ερευνητική δημοσιογραφία (και δεν κλέβουν… στήλες εφημερίδων για να γεμίζουν θέματα), έχει και εσάς που στο τέλος θα τον κάνετε να καταλάβει τι μυαλοπώληδες είστε και πως είστε τσακωμένοι με τη δημοσιογραφία και θα σας στείλει σπίτια σας.

Μη μου ταράζεστε. Μπόρα είναι, θα περάσει. Ψυχραιμία και να θυμάστε πως οι άντρες φαίνονται στα δύσκολα. Κι αν καμιά φορά τους εκθέτει κάποια γυναίκα, όπως στην προκειμένη περίπτωση η κυρία Μαρούπα, εκεί είναι που πρέπει να διατηρούν την ψυχραιμία τους.

Πάμε τώρα και στο θέμα για να καταλάβει και ο κόσμος τι εννοούμε. Έκανε η κυρία Ειρήνη Μαρούπα ραδιοφωνική εμφάνιση χθες σε ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης. Στον Metropolis συγκεκριμένα. Για όσους δεν ξέρουν τη Μαρούπα, έγινε διάσημη από τις εμφανίσεις της στην εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη, που πλέον προβάλλεται από το Open TV του Ιβάν Σαββίδη. Μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Βγήκε, λοιπόν, η Μαρούπα ανυποψίαστη και έριξε… βόμβες.

«Πράγματι, την προηγούμενη εβδομάδα ερεύνησα αυτά τα πράγματα και έμαθα ότι είχε ζητήσει άδεια εταιρία συμφερόντων Σαββίδη και ο Συγγελίδης να πάρουν την Ξάνθη», είπε η Μαρούπα.

«Στη συνέχεια, αυτό που είχε να κάνει με την καταγγελία, εγώ είχα μάθει πως υπήρχε μια ιδιαίτερη αναστάτωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης , που σηματοδοτεί ενδεχόμενη αλλαγή συμφερόντων», πρόσθεσε η Μαρούπα. Και εδώ επικράτησε ο πανικός στα παιδιά. Αδερφάκια, ξαδερφάκια και λοιπούς συγγενείς.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, το ηχητικό θύμισε την άμυνα του Ατρόμητου στις στημένες φάσεις του ΠΑΟΚ και στις κεφαλιές του Κρέσπο. Εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Και μέχρι να ξανά… εμφανιστεί το ηχητικό, η κυρία Μαρούπα ένιωσε την ανάγκη (από μόνη της, εκεί που καθόταν μπροστά στο τζάκι της και σκεφτόταν τη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη) να δώσει και δεύτερη συνέντευξη.

Και ποια λέξη χρησιμοποίησε σε αυτή τη δεύτερη συνέντευξη; «Μπερδεύτηκα», είπε. Αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε. Μπερδεύτηκε, λέει, η Μαρούπα και δεν εννοούσε τον Σαββίδη, αλλά τον Πανόπουλο. Μπέρδεψε, δηλαδή, έναν επιχειρηματία που τελειώνει σε -ίδης με έναν που τελειώνει σε -πούλος. Συμβαίνουν αυτά. Και της πήρε περίπου 24 ώρες για να θυμηθεί τι έχει ξεχάσει, λες και πρόκειται για τον θερμοσίφωνα που δεν έκλεισε.

Μπορεί να φανταστεί ο καθένας, βέβαια, τι έχει συμβεί μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης. Μεταξύ της στιγμής που έκλεισε το τηλέφωνο η Μαρούπα και κοιμήθηκε έχοντας πει «Σαββίδης» και ξύπνησε από το όνειρο που της έλεγε «Πανόπουλος μαρή, όχι Σαββίδης». Και είπε να δώσει νέα συνέντευξη. Φανταζόμαστε τη Δευτέρα θα τα πει όλα αυτά στη γνωστή εκπομπή του 0,5% για να τη δουν οι συγγενείς της πόσο ωραία… μπερδεύετε.

Να θυμίσουμε στην κυρία Μαρούπα, που αλλάζει κάθε ώρα τα ονόματα επιχειρηματιών, πως ο μάρτυρας που αλλάζει την κατάθεσή του στο δικαστήριο πάει μέσα. Εδώ, στα media, που ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, προκαλεί γέλιο. Και κάνει τον κόσμο να καταλαβαίνει και τι εννοούσε και φυσικά ποιον εννοούσε. Οσες φορές κι αν… μπερδευτεί, ό,τι κι αν έχει προκύψει για να αναγκαστεί να… μπερδευτεί.

Τώρα που είπαμε πάλι για μπερδέματα. Ποιος άλλος είχε μπερδευτεί το καλοκαίρι; Ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που πήγε να περάσει διάταξη με την οποία νομιμοποιούσε την πολυϊδιοκτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και μόλις ήρθε το… ράπισμα από τον Φούσεκ, είπε πως μπερδεύτηκε και δεν ήθελε τελικά να περάσει την πολυϊδιοκτησία.

Καταλάθος, λοιπόν, η Μαρούπα. Καταλάθος το καλοκαίρι και ο Γραμμένος. Δε σας προλαβαίνουμε παιδιά με τις γκάφες σας. Λίγο ψυχραιμία, βάλτε κάτω, σκεφτείτε τα καλά, στην τελική γράψτε τα σε ένα χαρτί και μάθετέ τα παπαγαλία, όπως κάποτε έκαναν εκείνοι οι παίκτες του Πλατανιά. Που είχαν πάρει από 5-6 SMS ο καθένας και είχαν μάθει το ποιηματάκι τους απ’ έξω.

Ψυχραιμία σας συνιστούμε. Σε όλους. Στο sdna, στην Ξάνθη, στη Μαρούπα, στον Γραμμένο, στο Open. Μπόρα είναι θα περάσει. Μέχρι να βρούμε τι θα γίνει με την Ξάνθη, μπορεί να αγοράσει κι άλλη ομάδα ο Σαββίδης και ξαφνικά να αρχίσετε να είστε με αυτή. Θα βρεθείτε να υποστηρίζετε 5-6 ομάδες στο τέλος και όταν θα παίζουν μεταξύ τους δε θα ξέρετε πως να το διαχειριστείτε.