Η Ξάνθη δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Τους προσφέρει την εμπειρία να βρεθούν σε ένα μεγάλο γήπεδο, με πολύ κόσμο και να αντιμετωπίσουν την ομάδα που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα. Ανοίγει χώρο για τα ταλέντα της και το κάνει σε ένα παιχνίδι που… καίει. Διότι αν δεν παίξουν για πρώτη φορά τα 18χρονα παιδιά σε ένα ματς με αντίπαλο μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ πως θα καταφέρουν να κάνουν καριέρα;

Μην κοιτάτε τον Γιώργο Δώνη, που επιλέγει τα ματς Κυπέλλου όπως αυτό με την Παναχαϊκή για να χρησιμοποιήσει τη nouvelle vague του Παναθηναϊκού. Μάλλον δεν ξέρει πολλά ο έμπειρος προπονητής του Παναθηναϊκού και πρέπει να πάρει παράδειγμα από το υπηρεσιακό προπονητικό δίδυμο, τον Γιώργο Κόλτση και τον Τάσο Σιδερίδη, που ανακοίνωσαν την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι στην Τούμπα και αυτή είχε… εκπλήξεις.

Χωρίς τραυματισμό

Η πρώτη η απουσία του βασικού κεντρικού αμυντικού της Ξάνθης, του Στέλιου Μαλεζά. Χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιον τραυματισμό, χωρίς να έχει συμπληρώσει κάρτες και χωρίς να είναι… δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ο Μαλεζάς έμεινε εκτός αποστολής άνευ λόγου και αιτίας από τους προπονητές του, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να χάνει τον πιο έμπειρο αμυντικό της στη… μάχη της Τούμπας. Εκτός είναι φυσικά και οι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ, Μουλέν και Γκαργκαλατζίδης, ωστόσο αυτό δε συνιστά είδηση, καθώς ο ΠΑΟΚ σε όσες ομάδες έχει δώσει δανεικούς (βλ. Βόλο, Λάρισα) έχει βάλει όρο να μην αγωνίζονται εναντίον του. Σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Ωστόσο, οι εκπλήξεις συνεχίζονται για την ομάδα της Ξάνθης, η οποία πάει στην Τούμπα για να δώσει έναν πραγματικό αγώνα επί ίσοις όροις και να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο της αντίπαλο. Και το κάνει με δύο… αμούστακα παιδιά, που για πρώτη φορά φέτος μπαίνουν στην αποστολή. Έτοιμα να πέσουν κατευθείαν στα βαθιά. Πρόκειται για τους γεννημένους το 2001, Κωνσταντίνο Θυμιάνη και Γιάννη Λεωντσάκο. Ο πρώτος είχε αγωνιστεί πέρσι για λίγα λεπτά σε δύο παιχνίδι, ενώ ο Λεωντσάκος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ξανά με την Ξάνθη.

Ωστόσο στην Ξάνθη πιστεύουν πάρα πολύ στα δύο συγκεκριμένα παιδιά και λόγω των τελευταίων γεγονότων και του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του ONE Channel για τη σχέση του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ με την ομάδα τους, πάνε αποφασισμένοι στην Τούμπα για να τα δώσουν όλα και να διεκδικήσουν να σπάσουν το αήττητο του ΠΑΟΚ, ρίχνοντας στη… μάχη όλα τους τα όπλα.

Ακόμα και τον 24χρονο Βραζιλιάνο μέσο, Λούκας Πολέτο, που φέτος έχει αγωνιστεί έως τώρα 11 λεπτά σε ματς κόντρα στη Λαμία, αλλά το προπονητικό δίδυμο τον βγάζει από τη ναφθαλίνη, αντιλαμβανόμενο πως μπορεί ο νεαρός Βραζιλιάνος να κάνει τη διαφορά στην Τούμπα. Εκεί όπου θα συναντήσει και τα φιλαράκια του, Αουγκούστο και Ζαμπά, που τους συνδέει ο ίδιος άνθρωπος. Εκείνος που πήγε τον Πολέτο στην Ξάνθη και τους δύο συμπατριώτες του στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, η αποστολή της Ξάνθης για τη μεγάλη «μάχη» που θα δώσει αύριο προκειμένου να φύγει με ένα μεγάλο αποτέλεσμα από την Τούμπα:

Άμπαντ, Μπέντο, Καρασαλίδης, Σόσα, Λισγάρας, Λεωντσάκος, Ντίρεσταμ, Θυμιάνης, Τζουρίτσκοβιτς, Καμαρά, Εντουάρντο, Ντε Λούκας, Πολέττο, Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Μπαριέντος, Τερκί, Στάρτζεον, Ρενέλα.