Με το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ η ΕΡΤ ενισχύει την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%», βάσει του οποίου οι τηλεοπτικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλουν το εν λόγω ποσοστό επί των κερδών τους προς αυτή την κατεύθυνση.

 Οι ταινίες που ενισχύει η ΕΡΤ

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για τη χρηματοδότηση συνολικά 33 ταινιών, η οποία εκκρεμούσε από τη διαχειριστική περίοδο του 2017.

Όπως ανακοινώθηκε: «Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει άμεσα ένα ακόμα πρόβλημα που της είχε κληροδοτηθεί από το παρελθόν: το συγκεκριμένο ποσό, παρά τη νομική υποχρέωση της ΕΡΤ, δεν ήταν δυνατόν να διατεθεί στον προβλεπόμενο χρόνο, καθώς ως γνωστόν υπήρξαν από τις προηγούμενες διοικήσεις εξωπραγματικές δεσμεύσεις για την αγορά –κυρίως- αθλητικού προγράμματος. Μετά τις σχετικές επαναδιαπραγματεύσεις με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ εξοικονόμησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έγινε και η αποδέσμευση του κονδυλίου για το 1,5%».

Η ΕΡΤ θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στις απαραίτητες διαδικασίες και για τη διαχειριστική περίοδο 2018, αποκαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο μια χρονίζουσα υποχρέωση προς τους Έλληνες δημιουργούς, που εργάζονται σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: «Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ είναι από τους ελάχιστους – αν όχι ο μόνος στην ελεύθερη τηλεόραση – φορείς, που τηρούν στο ακέραιο την υποχρέωση αυτή από τότε που θεσπίστηκε ο νόμος».