Πόσες ευκαιρίες θα σπαταλήσει ο Άρης την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο; Πόσους βαθμούς θα πετάξει στην έδρα του; Στα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να βρουν απαντήσεις ο Μίχαελ Ένινγκ και οι παίκτες του.

Οι οπαδοί του Άρη βρέθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα, που με νίκη στο σημερινό παιχνίδι θα ανέβαινε στη τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Είδαν όμως τον Άρη να σπαταλάει ένα ημίχρονο, σχεδόν, ενώ στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει.

Φυσικά, όπως σχεδόν συμβαίνει κάθε φορά στον Άρη , οπότε χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης αυτή του γύρισε τη πλάτη. Έτσι έγινε και στο 67ο λεπτό., όταν το σουτ του Μπα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Με Λάρσον στη κορυφή

Ο Ένινγκ επέλεξε να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, καθώς και ο Τσιλιγγίρης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ενιώθε στον αυχένα. Διατήρησε τον Σάσα στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής και τον Μπα στα χαφ. Μοναδική αλλαγή η αναγκαστική στη κορυφή της επίθεσης με τον Λαρσον να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Ιντέγε. Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος, με τον Τουράμ στη κορυφή.

Σωστή απόφαση με VAR

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 2ο λεπτό η Λαμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως σωστά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, καθώς ο Τουράμ ήταν σε αντικανονική θέση όταν δέχτηκε την μπάλα, κάτι που υποδείχτηκε στον Βρέσκα από τον διαιτητή VAR. Στη συνέχεια ο Άρης έχασε δυο ευκαιρίες με σουτ των Λάρσον και Γκάμα. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έδειξαν να πατάνε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Γκολάρα από Τουράμ

Ο Τουράμ είχε προειδοποιήσει την άμυνα του Άρη στη φάση του δεύτερου λεπτού, όμως οι γηπεδούχοι δεν τον πήραν σοβαρά. Ο επιθετικός της Λαμίας τιμώρησε την άμυνα του Άρη στο 16ο λεπτό, όταν και με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ άνοιξε το σκορ. Απέφυγε με πολύ όμορφο τρόπο τον Βέλεθ και μέσα από την μεγάλη περιοχή και δεξιά έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Τσιλιγγίρη.

Η κλάση του Φέτφα

Ο Άρης προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και τα φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι που κατάφερε στο 31ο λεπτό του αγώνα. Με μια καταπληκτική ατομική ενέργεια ο Φετφατζίδης βρήκε τον Γκάμα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός γύρισε τη μπάλα και ο Λάρσον με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε για την ομάδα του.

Μονότερμα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και ανάγκασαν την Λαμία να κλειστεί στη μεγάλη περιοχή της. Το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι γηπεδούχοι επέβαλαν ολοκληρωτικά τον ρυθμό τους.

Δοκάρι με τον Μπα

Η ομάδα του Ένινγκ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει ένα δεύτερο γκολ στο 67ο λεπτό. Ο Ματίγια έκανε το φάουλ από αριστερά, ο Θεοδωρόπουλος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Μπα με προβολή την έστειλε να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Λαμίας και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Πίεση χωρίς αποτέλεσμα

Ο προπονητής του Άρη πέρασε στο παιχνίδι τους Μανσίνι και Μαρτίνες, θέλοντας να δημιουργήσει ρήγματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Εκ των πραγμάτων, πάντως, η επιλογή του να βγάλει τον Φετφατζίδη αποκτήθηκε λανθασμένη. Η Λαμία κατάφερε με μαζική άμυνα να αντέξει και έφυγε τελικά από το Κλεάνθης Βικελίδης με έναν πολύτιμο βαθμό.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Σάσα, Βέλεθ, Ροζ, Ματίγια, Μπα, Γκάμα, Φετφατζίδης (65’ Μανσίνι), Ντιγκινί (64’ Μαρτίνες), Λάρσον.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο (70’ Βασιλόγιαννης), Τουράμ, Τιρόνε (46’ Βύντρα), Καραμάνος (86’ Σάλιακας), Σκόνδρας.