Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ντουντελάνζ την Πέμπτη (28/11) σε ένα ματς κομβικό για την πρόκριση στους «32» του Europa League για τους Κύπριους.

Η απόφαση της UEFA όμως να ορίσει Τούρκους διαιτητές στο ματς του ΑΠΟΕΛ με την ομάδα από το Λουξεμβούργο για το Europa League προκάλεσε αναβρασμό, αφού κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ στην ιστορία των γαλαζοκίτρινων μετά το 1974 και την εισβολή των Τούρκων στο Νησί της Αφροδίτης.

Η υπεύθυνοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας όρισαν τον 39χρονο Χάλις Οζκάχια (διεθνής από το 2009), με βοηθούς τους Τσεϊχούν Σεσιγκούζελ και Εκρέμ Καν και τέταρτο τον Άλπερ Ουλουσόι.

Όμως οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ μόλις έμαθαν τον ορισμό έστειλαν επιστολή στην UEFA, καλώντας την ομοσπονδία να αλλάξει την απόφαση της, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει εδώ και 45 χρόνια. Η UEFA αντέδρασε άμεσα και άλλαξε την επιλογή της που η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Μεγαλόνησο.

Πλέον στο παιχνίδι της Πέμπτης ορίστηκε ο Ιταλός Τζανλούκα Ρόκι, με τον ΑΠΟΕΛ να ευχαριστεί με τη σειρά του την κυπριακή ομοσπονδία που έστειλε την επιστολή στην UEFA, αλλά και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ:

«Ευχαριστούμε την ΚΟΠ και τον πρόεδρο της Γιώργο Κούμα για την συμβολή του, στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν σήμερα έτσι ώστε να γίνει εφικτή η αλλαγή στους διαιτητές του ευρωπαϊκού μας αγώνα.

Ο ορισμός Τούρκων διαιτητών για πρώτη φορά σε αγώνα της ομάδας μας, μετά το 1974, ήταν ατυχής και χαιρόμαστε που η UEFA κατανοεί τον λόγο που ζητήσαμε την αλλαγή».