Διπλά θα μετράνε οι αποδείξεις τουλάχιστον δέκα επαγγελμάτων για την κάλυψη του 30% επί του πραγματικού εισοδήματος προκειμένου να μην προκύψει πρόσθετος φόρος 22% στη διαφορά των λιγότερων αποδείξεων.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο δεκαπενθήμερο, ή στην υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει για την εφαρμογή του νόμου θα καθοριστούν τα επαγγέλματα που θεωρούνται ότι ανήκουν στη λεγόμενη ζώνη υψηλής επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή και για τα οποία θα ισχύσει το μέτρο που συγκαταλέγεται στις αλλαγές επί του φορολογικού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σχεδιάζονται βελτιώσεις στην προτεινόμενη διάταξη για την έκπτωση φόρου 40% για ανακαίνιση – ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, ενώ πλέον για τον υπολογισμό του 30% των αποδείξεων θα αφαιρείται από το εισόδημα, πέραν της εισφοράς αλληλεγγύης, και η διατροφή που καταβάλλεται σε πρώην συζύγους για την επιμέλεια τέκνων.

Στο ρεπορτάζ του Ντίνου Σιωμόπουλου, που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση, στο «Βήμα της Κυριακής», καταγράφονται τα εξής:

Ποια είναι αυτά τα 10 επαγγέλματα

Πόσοι δήλωσαν κάτω από 10.000 ευρώ

Ποιες αλλαγές θα γίνουν

Τι θα γίνει με την έκπτωση στην ανακαίνιση των κατοικιών

Πόση θα είναι η έκπτωση από το εισόδημα των ενοικιών

Τι συμβαίνει με τη φοροδιαφυγή