Πόσο κοστίζει η εκπομπή της ΕΡΤ με την Ολγα Τρέμη;

Τι απαντούν από τη δημόσια τηλεόραση

Η επιστροφή της Ολγας Τρέμη συζητιόταν εδώ και αρκετό καιρό. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ πριν από λίγες ώρες όμως ήρθε να ξεδιαλύνει τα πράγματα.

Μπορεί η ενημερωτική εκπομπή «10» να κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, στις 22.00 τα παρατράγουδα όμως ξεκίνησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση. Και δεν αφορούν τίποτε άλλο παρά το πόσο θα κοστίσουν τα 195 επεισόδια. Η απάντηση είναι 810.000 ευρώ.

Ομως από την ΕΡΤ σχολιάζουν ότι «επειδή φαίνεται πως κάποιοι, σαν έτοιμοι από καιρό, περίμεναν την ανακοίνωση της νέας εκπομπή της ΕΡΤ με την Όλγα Τρέμη για να προβούν σε τάχα «αποκαλύψεις» σχετικά με το κόστος της, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της σε σχέση με αντίστοιχες παραγωγές του παρελθόντος».

Ας δούμε αναλυτικά το κόστος της νέας εκπομπής και αυτό δύο αντίστοιχων ενημερωτικών εκπομπών.

Η εκπομπή «10» είναι μικτή παραγωγή και κάθε επεισόδιό της κοστίζει 3.673 ευρώ. Η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ. Είναι δε αυτονόητο ότι το ποσό συμπεριλαμβάνει τη διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία.

Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους σε σχέση με το παρελθόν, αξίζει να αναφέρουμε ότι αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα που θα βγει στον αέρα.

Από την ΕΡΤ υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

Δείτε επίσης
Media
Σίβυλλα
Helios Kiosk