Πηγές ΕΕ : Εφικτός ο στόχος της Ελλάδας για πλεόνασμα 3,5% το 2020

Ωστόσο, η Κομισιόν προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη, στο 2,3%

Χαμηλότερα θέτει τον πήχη της ανάπτυξης στην Ελλάδα για το 2020, έναντι των προβλέψεων της κυβέρνησης, η Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το euro2day.gr, στην έκθεση που θα δημοσιευτεί αύριο η πρόβλεψη για την πορεία της οικονομίας θα κινείται κάτω από 2,5% του ΑΕΠ, με επικρατέστερο το 2,3%, έναντι πρόβλεψης για 2,8% που καταγράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Εφικτός ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2020

Παρ’ όλα αυτά, κοινοτικές πηγές μεταδίδουν μια αισιόδοξη εικόνα, επισημαίνοντας ότι και κατά τις εκτιμήσεις της Κομισιόν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ φέτος και το 2020.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, «οι αυριανές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν δεν φαίνονται να επηρεάζουν (αρνητικά) το κατατεθέν σχέδιο ελληνικού προϋπολογισμού 2020. Αυτό προμηνύει έγκρισή του στις 20/11, όταν δημοσιευθεί η σχετική έκθεση παράλληλα με την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας. Όντως το πλεόνασμα των 3,5% φαίνεται να επιτυγχάνεται και σύμφωνα με υπολογισμούς της Κομισιόν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk