Σημαντικός αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων έχουν δηλώσει συμμετοχή στο μεγαλύτερο επενδυτικό και εμπορικό event του πλανήτη, της επόμενης χρονιάς, το DUBAI EXPO 2020.

Είναι η πρώτη του είδους της που θα πραγματοποιηθεί στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία. Θα διεξαχθεί από τις 20 Οκτωβρίου 2020 έως τις 10 Απριλίου 2021 με θέμα Connecting Minds, Creating the Future και κύριο μήνυμα την προαγωγή των ιδεών της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και της ελευθερίας διακίνησης ιδεών, αγαθών και ανθρώπων.
Η έκθεση αποτελεί, σύμφωνα με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα Μοχάμεντ Μιρ Αλράισι, μια «χρυσή ευκαιρία ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να συναντηθούν με εκπροσώπους χωρών που αντιπροσωπεύουν 3,2 δισ. πληθυσμό και να προβάλλουν το δικό τους πρότυπο ανάπτυξης».

Με ξεχωριστό περίπτερο

Η Ελλάδα θα έχει ένα ξεχωριστό και όμορφο περίπτερο, σύμφωνα με τον πρέσβη, που τόνισε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τους Ελληνες επιχειρηματίες στους τομείς της τεχνολογίας, των μεταφορών και της ενέργειας και σημείωσε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την χώρα μας από επιχειρήσεις των ΗΑΕ. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών ενώ από πλευράς ΗΑΕ αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις κυρίως σε ό,τι αφορά υποδομές.
Την διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής, η οποία εστιάζει στους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σύγχρονης Ελλάδας, έχει αναλάβει ο οργανισμός Enterprise Greece. To ελληνικό περίπτερο με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχέδιο είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα παραπέμπει στον μίτο της Αριάδνης και του Θησέα που μέσω της ευρηματικότητας κατάφεραν να βρουν την έξοδο του Λαβύρινθου.