Πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ποιοι ωφελούνται και ποιοι όχι

Την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου ξεκινάνε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις των καταστημάτων και θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα.

Μπορεί αυτή η περίοδος να είναι πολυαναμενόμενη για τους καταναλωτές, ωστόσο, οι καταστηματάρχες δεν έχουν τις ίδιες αντιδράσεις. Για την περίοδο των εκπτώσεων μίλησε στην εκπομπή One Direct ο Σωτήρης Αντωνίου, Διευθυντής Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Αντωνίου υποστήριξε πως τόσο η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου όσο και αυτή του Μαΐου απορρυθμίζουν την αγορά και επιβεβαίωσε την επιθυμία του Συλλόγου για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

«Θέλουμε το πλαίσιο των εκπτώσεων να επανέλθει στα επίπεδα που υπήρχαν πάντα, να υπάρχουν δύο βασικές εκπτωτικές περίοδοι όπου τα καταστήματα θα ρευστοποιούν το στοκ που υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μετά το τέλος των εκπτώσεων ξεκινά το Black Friday, που ενώ στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου διαρκεί μια μέρα, στην Ελλάδα κρατάει μέχρι και βδομάδες.

«Αυτό σημαίνει ότι ο θεσμός των εκπτώσεων σαν ιδέα διαλύει το εμπορικό γίγνεσθαι», τόνισε ο κ. Αντωνίου. Η θέση του Συλλόγου προτάσσει «τις καλές και χαμηλές τιμές όλο το χρόνο και το πλαίσιο του θεμιτού ανταγωνισμού μέσα στο οποίο θα κινούνται όλοι».

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk