Νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για την υπόθεση της Novatis μετά το ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς αναφορές σε αυτό το ντοκιμαντέρ -στο οποίο μιλά και ο Κωνσταντίνος Φρουζής- επιτίθεται στην κυβέρνηση την οποία καλεί να δώσει απαντήσεις μιλώντας για «φιάσκο της ΝΔ» και ειρωνευόμενος τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκαν εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που μιλά στο ντοκιμαντέρ.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε μια δήλωση του κ. Γεωργιάδη στην ελβετική τηλεόραση, στην οποία, όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέει ότι «εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζουν ζωές».

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απομόνωσε μια φράση για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Μάλιστα και οι δύο πλευρές, ΣΥΡΙΖΑ και Αδωνις Γεωργιάδης, δίνουν στη δημοσιότητα και ντοκουμέντα. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ υποτιτλισμένο στα ελληνικά το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ο δε υπουργός Ανάπτυξης απομαγνητοφωνημένη τη συνέντευξή του.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«»Σκευωρία» και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς;

Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis.

Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: »Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές».

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν, αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.»

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτει και βίντεο με τις δηλώσεις Γεωργιάδη:

Γεωργιάδης: Απομόνωσαν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων του στην ελβετική τηλεόραση σχετικά με τη Novartis παραθέτει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

«Εδώ η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων πράγματι είπα εγώ στην Ελβετική τηλεόραση, από τα οποία κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Στο τέλος η δημοσιογράφος λέει: «ναι σωστά έχετε απόλυτο δίκιο»… περαστικά» γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

O κ. Γεωργιάδης παρενέβη και σε εκπομπή του One Channel προκειμένου να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«H ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

«Επειδή είμαι παλιός, είχα βάλει τους συνεργάτες μου να μαγνητοσκοπήσουν και να μαγνητοφωνήσουν τη συνέντευξή μου στο ελβετικό μέσο. Τα ηχητικά είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου» επισημαίνει και αναφέρεται στο επίμαχο σημείο της συνέντευξής του που ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον ίδιο, απομόνωσε.

«Αρχικά η συνέντευξη δόθηκε πέρυσι. Είναι ενός έτους. Στην ερώτηση της κ. δημοσιογράφου »μα γιατί συνεχίζαμε να βάζουμε στις λίστες φαρμάκων προϊόντα της Novartis ενώ υπήρχαν τόσες καταγγελίες εναντίον της» αφού εξήγησα το μηχανισμό λειτουργίας και πώς βάλαμε τα νέα φάρμακα στη λίστα, για να έχουν πρόσβαση και οι Έλληνες ασθενείς σε καινοτόμες θεραπείες χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό, καταλήγω: »με την απόφαση μου αυτή όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το νόμου μέχρι τώρα. Δεν ήταν απόφαση δωροδοκίας, αλλά μια καλή απόφαση που έσωσε ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή γιατρούς, όμως σώζουν ανθρώπινες ζωές» τονίζει ο υπουργός.

«Δεν είπα ότι έδινε λεφτά η Novartis. Είπα ότι οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη μας και το ενδεχόμενο κάποιες εταιρείες να είναι περισσότερο ή λιγότερο διεφθαρμένες» προσθέτει.

«Ας σταματήσουμε τη σπέκουλα. Ότι άλλο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πούμε στην προανακριτική που ξεκινάει στη Βουλή» καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.