Μαρουλοσαλάτα με μπέικον και ξηρούς καρπούς

Το σύκο και μια ελαφριά σος γιαουρτιού με δυόσμο δίνουν ιδιαίτερη γεύση.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10΄

Υλικά (για 6 μερίδες)

150 γρ. μπέικον, κατά προτίμηση καπνιστό χειροποίητο

1 μαρούλι χοντροκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 σύκα χοντροκομμένα

1 κ.σ. σταφίδες Κορίνθου

2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα

½ φλ. μικρά φύλλα δυόσμου φρέσκα

Για τη σος

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

5 φύλλα δυόσμου

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σος. Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη σος.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk