Ομελέτα με πρόσθετα ασπράδια, ανθότυρο και δυόσμο

Φουσκώνει ωραία, είναι νόστιμη, χορταστική και πλούσια σε πρωτεΐνες.Ο,τι πρέπει για το κυριακάτικο brunch.

food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 5’ Ψήσιμο 7’

Υλικά (για 2 μερίδες)

3 αβγά ολόκληρα + επιπλέον 200 ml μόνο ασπράδι (πωλείται στα σουπερμάρκετ σε μπουκάλι)

80 ml γάλα

100 γρ. φρέσκο ανθότυρο τριμμένο

1 κ.σ. λάδι για τηγάνισμα

1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Σπάμε τα αβγά σε μπολ, προσθέτουμε τα επιπλέον ασπράδια και χτυπάμε καλά με σύρμα να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό ή κεραμικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα της ομελέτας και πασπαλίζουμε με τον δυόσμο. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά.

Γυρίζουμε την ομελέτα χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα ή ένα πιάτο και τη μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά για ακόμα 2-3 λεπτά.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk