• Αναζήτηση
  • Σαλάτα με ρόκα, σταφύλι και μπλε τυρί

    Όταν η πιπεράτη ρόκα συνδυάζεται με την γλυκειά γεύση του σταφυλιού

    food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

    Προετοιμασία 15΄

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 κ.σ. λευκό ξίδι

    Αλάτι, πιπέρι

    200 γρ. ρόκα

    150 γρ. ρόγες σταφυλιού, κομμένες στα δύο

    ½ φλ. καρυδόψιχα

    100 γρ. μπλε τυρί

    Διαδικασία

    Ετοιμάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ντρέσινγκ χτυπώντας το λάδι, το ξίδι και λίγο αλατοπίπερο με έναν αβγοδάρτη. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα σταφύλια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και βάζουμε από πάνω την καρυδόψιχα και το τυρί σπασμένο με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk