Τη θέση ότι «οι Ελληνες ξεπεράσαμε και την οικονομική κρίση και τον λαϊκισμό και τώρα προχωράμε ενωμένοι και αισιόδοξοι», εκφράζει σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al Ahram» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια ημέρα πριν την τριμερή σύνοδο Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου στο Κάιρο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός στέλνει νέο μήνυμα προς την Αγκυρα με αφορμή τις πρόσφατες κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

«Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο συνοδεύοντας αυτές τις προκλητικές ενέργειες με μία ακραία και αντιπαραγωγική ρητορική. Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στο οικόπεδο 7 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν την τελευταία και πιο προκλητική τουρκική κίνηση» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρεται δε εκτενώς στα προβλήματα που προκαλεί η στάση της Τουρκίας και επισημαίνει ότι οι «τουρκικές προκλήσεις όπως αυτές που εξελίσσονται στην Κύπρο σαφέστατα δεν δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για τη θετική επανεκκίνηση που η Ελλάδα επιθυμεί και επιδιώκει».

Πηγή: onetv.gr