Σαλάτα με άσπρα φασόλια και πέστο βασιλικού

Μια σαλάτα που μπορούμε να την απολαύσουμε ζεστή ή κρύα

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 15΄ Αναμονή τουλάχιστον 8 ώρες, Μαγείρεμα περίπου 45΄

 Υλικά (για 2-4 μερίδες)

400 γρ. άσπρα, ψιλά φασόλια (βανίλιες)

150 γρ. πέστο βασιλικού, έτοιμο, από το σουπερμάρκετ

50 γρ. φέτα, σε τρίμμα

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι

2 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ (τουλάχιστον 8 ώρες), σε άφθονο νερό. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται ο χρόνος από τα φασόλια, απλώς προσέχουμε να μην τα παραβράσουμε). Σουρώνουμε καλά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα φασόλια με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk