• Αναζήτηση
  • Σαλάτα με άσπρα φασόλια και πέστο βασιλικού

    Μια σαλάτα που μπορούμε να την απολαύσουμε ζεστή ή κρύα

    Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

    Προετοιμασία 15΄ Αναμονή τουλάχιστον 8 ώρες, Μαγείρεμα περίπου 45΄

     Υλικά (για 2-4 μερίδες)

    400 γρ. άσπρα, ψιλά φασόλια (βανίλιες)

    150 γρ. πέστο βασιλικού, έτοιμο, από το σουπερμάρκετ

    50 γρ. φέτα, σε τρίμμα

    1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

    Αλάτι, μαύρο πιπέρι

    2 κ.γ. άνηθος, ψιλοκομμένος

    Διαδικασία

    Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ (τουλάχιστον 8 ώρες), σε άφθονο νερό. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται ο χρόνος από τα φασόλια, απλώς προσέχουμε να μην τα παραβράσουμε). Σουρώνουμε καλά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα φασόλια με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk