Ξένες ταινίες

«Elysium»

ANT1, 21.45

Κουρεμένος γουλί και γεμάτος τατουάζ, ο Ματ Nτέιμον υποδύεται ένα ανθρώπινο «σκουπίδι» που αρματωμένο με υπερσύγχρονα όπλα προορίζεται να γίνει ένας ζωτικής σημασίας «κρίκος», ανάμεσα στην Γη και στον «πλαστό» πλανήτη Elysium, έναν διαστημικό σταθμό φτιαγμένο για την αμόλυντη ελίτ, τους προνομιούχους και πάμπλουτους. Η πολιτική χροιά της ιστορίας είναι εμφανής, και νιώθεις ότι ο Νιλ Μπλόμκαμπ («District 9») θέλει να ποτίσει μια ιστορία «πάλης τάξεων» με άρωμα «Εξολοθρευτή» ή «Mad Max». Συμπρωταγωνιστεί η Τζόντι Φόστερ. (ΗΠΑ, 2013, 103’)

 

«Μέσα στον κυκλώνα» (Into the storm)

OPEN, 22.50

Σε μία μόνο ημέρα, η πόλη Σίλβερτον δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων. Ολόκληρη η πόλη είναι στο έλεος του κυκλώνα και οι κυνηγοί καταιγίδων προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων. Οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο, αλλά μερικοί τρέχουν προς τους ανεμοστρόβιλους για να δοκιμάσουν πόσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς για να αποθανατίσει αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο. (ΗΠΑ, 2014, 81’)

«Φίλοι ή κάτι παραπάνω» (What if)

ERT2, 23.00

Ο Γουάλας (παγκοσμίως γνωστός ως Χάρι Πότερ), μετά από μια σειρά ερωτικές περιπέτειες, προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναισθηματική του ζωή και να βρει και αυτός, όπως οι φίλοι του, το ταίρι του. Όταν γνωρίζει σε ένα πάρτι την όμορφη Τσάντρι γοητεύεται, εκείνη όμως του δηλώνει ότι έχει σοβαρό δεσμό. Η γνωριμία τους, μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις θα βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί μέχρι να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από φιλική. (Καναδάς/Ιρλανδία, 2013, 98’)