Ξένες ταινίες

«Λόραξ» (Dr. Seussthe Lorax)

STAR, 21.00

Ο Τεντ είναι ένα 12χρονο αγόρι, που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ. Στην προσπάθειά του να κερδίσει την αγάπη της όμορφης Όντρεϊ, του κοριτσιού των ονείρων του, θέλει να κάνει πραγματικότητα τη μεγάλη της επιθυμία, να δει ένα δέντρο. Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου αλλά γοητευτικού πλάσματος, που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Dr Seuss, ένα από τα πλέον εμπορικά παιδικά μυθιστορήματα όλων των εποχών και το πλέον αγαπημένο του ίδιου του συγγραφέα. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και έχει εκδοθεί σε 95 χώρες και σε 17 διαφορετικές γλώσσες. Η έμπνευση για το βιβλίο αυτό προήλθε από ένα ταξίδι του συγγραφέα και της συζύγου του στην Ανατολική Αφρική. (ΗΠΑ/Γαλλία, 2012, 78’)

«Η μάγισσα» (Bewitched)

ANT1, 23.00

Ο εγωπαθής ηθοποιός Τζακ Γουάιατ διαλέγει την παντελώς άγνωστη ‘Ιζαμπελ ως συμπρωταγωνίστριά του, στη διασκευή της κλασικής τηλεοπτικής σειράς, «Η Μάγισσα». Σκοπός του είναι να μονοπωλήσει αυτός τα φώτα της δημοσιότητας και να αναστήσει την καριέρα του στο Χόλυγουντ, που έχει πάρει την κατιούσα. ‘Όμως, όταν η Ιζαμπελ, που είναι πραγματικά μάγισσα, ανακαλύπτει το σχέδιο του Τζακ, μηχανεύεται ένα ξεκαρδιστικό μαγικό ξόρκι, που θα του μείνει αξέχαστο.  Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Γουίλ Φερέλ, Μάικλ Κέιν, Σίρλεϊ ΜακΛέιν (ΗΠΑ, 2005, 97’)

«Η συμμορία των 5» (The ladykillers)

Alpha, 00.10

Ένα πενταμελές μουσικό γκρουπ εκκλησιαστικής μουσικής με επικεφαλής τον δαιμόνιο καθηγητή Ντορ παρουσιάζονται ως υποψήφιοι ενοικιαστές ενός δωματίου στο σπίτι μιας θρησκόληπτης μαύρης ηλικιωμένης στη Νέα Ορλεάνη. Στη πραγματικότητα πρόκειται για μια συμμορία, που έχει σκοπό να διαπράξει τη ληστεία της δεκαετίας, σκάβοντας μια σήραγγα ως το γειτονικό καζίνο. Όταν όμως η γιαγιά ανακαλύπτει τα σχέδιά τους, η συμμορία των πέντε, που η ευφυΐα δεν αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της, αποφασίζει ότι πρέπει να τη βγάλουν από τη μέση και μάλιστα σύντομα. Η γιαγιά όμως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει τόσο εύκολα. Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Ίρμα Π. Χολ, Μάρλον Γουέιανς, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζι Μα, κ.α. (ΗΠΑ, 2004, 95’)