Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός βρέφους μόλις δύο μηνών από δαγκωματιές σκύλου, ράτσας ροτβάιλερ μέσα στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Ήδη η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το βρέφος έχασε τη ζωή του.

Το μωρό διακομίστηκε από την ίδια του τη μητέρα του στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, λίγο πριν από τις 10:00, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του. Το βρέφος έφερε δαγκωματιές στο πρόσωπο του αλλά και στον λαιμό του.

Η 35χρονη μητέρα είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ αυτήν την ώρα τής παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

Η μητέρα είχε μόλις επιστρέψει από το σχολείο όπου είχε αφήσει τα υπόλοιπα τρία μεγαλύτερα αγόρια της. Σύμφωνα με το Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 35χρονη άκουσε ξαφνικά φωνές μέσα στο δωμάτιο όπου ήταν η κούνια του μωρού. Έτρεξε και βρήκε το ροτβάιλερ να επιτίθεται στο παιδί της. Κατάφερε να το αρπάξει μέσα από τα δόντια του και το μετέφερε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο «Παίδων» Πεντέλης.

Πάντως, στο αστυνομικό Τμήμα της Παιανίας έχουν προσαχθεί εκτός από τη μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά του βρέφους, ενώ αυτήν την ώρα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γειτόνων στην αστυνομία το σκυλί ήταν συνήθως στο μπαλκόνι του σπιτιού, καθώς φαινόταν άγριο και επιθετικό.

Όπως περιέγραψαν κάτοικοι δεν άκουσαν το παιδί να κλαίει αλλά το μόνο που είδαν ήταν αίματα και την 35χρονη να τρέχει με το παιδί στα χέρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η οικογένεια είχε μετακομίσει στη γειτονιά πριν από περίπου ένα χρόνο και είχαν μεγάλη αδυναμία στα παιδιά της.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις με παρόμοια περιστατικά με επιθέσεις σκύλων σε βάρος παιδιών που έχουν συμβεί στην Ελλάδα. Το 2016 πάλι από ροτβάιλερ έχασε τη ζωή του ένα πεντάχρονο αγόρι στην Κοζάνη.