Τηλεπαιχνίδι

Guess my age, ΣΚΑΙ, 23:00

Πόσο καλός είσαι στο να υπολογίζεις την ηλικία των άλλων; Στο τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ μπορείς να κερδίσεις 50.000€, αρκεί να μαντέψεις την ακριβή ηλικία 7 αγνώστων. Επειδή όμως πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν οι παίκτες έχουν στην διάθεσή τους 6 βοήθειες.

Ξένες ταινίες

«Η διάσωση» (The Martian), STAR, 21:00

O Ματ Ντέιμον υποδύεται τον αστροναύτη που καλείται να επιβιώσει έχοντας μείνει εντελώς μόνος στον Αρη Η ικανότητα του αστροναύτη να βρίσκει διαρκώς λύσεις είναι που δίνει ζωή στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ η οποία βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Αντι Γουίρ (εκδόσεις Παπαδόπουλος). Αντιμετωπίζοντας με χαλαρότητα και αρκετό χιούμορ το θέμα της επιβίωσης (π.χ. το μόνο που ο Μαρκ μπορεί να ακούει στον Αρη είναι ντίσκο ,μουσική που σιχαίνεται) η «Διάσωση» αποκτά ένα ξεχωριστό, ασυνήθιστο για το είδος της επιστημονικής φαντασίας χρώμα, που σου επιτρέπει να την παρακολουθήσεις με περιέργεια γνωρίζοντας βέβαια εκ των προτέρων ότι δεν βλέπεις και τίποτα σπουδαίο. Προτάθηκε πάντως για επ’ά Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία το Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Α ανδρικού ρόλου (Ντέιμον). (ΗΠΑ, 2015, 131’)

«1984», ΕΡΤ2, 23:10

Στην Ωκεανία, χώρα που διοικείται από τον Μεγάλο Αδελφό, αυταρχικό σύμβολο ενός καταπιεστικού, ολοκληρωτικού καθεστώτος (στο οποίο απαγορεύεται η ελευθερία σκέψης, έκφρασης και σεξ) ένας πολίτης (Τζον Χερτ) παραβιάζει τους νόμους, συλλαμβάνεται και τιμωρείται. Προσεγμένη, ατμοσφαιρική κινηματογραφική «αναπαράσταση» του ομότιτλου, αλληγορικού και κατά πολλούς προφητικού μυθιστορήματος του Τζορτζ Οργουελ, που ονόμασε 1984 μετατοπίζοντας τα δύο τελευταία ψηφία του έτους που το έγραψε. Η new wave μουσική των Eurythmics ταιριάζει απολύτως, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον βγάζει έναν εφιαλτικό βασανιστή του ήρωα του Χερτ και ο Μάικλ Ράντφορντ υπογράφει την υποβλητική σκηνοθεσία, πολλά χρόνια πριν το «Il postino». (ΗΠΑ/ Αγγλία, 1984, 113’)