Ελληνική ταινία

«Ναι μεν, αλλά…»

ΕΡΤ2, 23.00

Από την ταράτσα ενός σπιτιού, ένας άντρας (Φάνης Χηνάς) αναστατώνει τον κόσμο και την αστυνομία, απειλώντας ότι θα πέσει και θα σκοτωθεί. Το πώς βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση όμως, είναι το πραγματικό θέμα της δυσάρεστης αν και ενδιαφέρουσας αυτής ταινίας του Παύλου Τάσιου, με την οποία εισχώρησε για πρώτη φορά στα δύσκολα νερά του μεγάλου μήκους κινηματογράφου. Η ταινία που ανηκει στις καλές στιγμές του Τάσιου («Βαρύ πεπόνι», «Παραγγελιά»,»Νοκ άουτ») κέρδισε μια τιμητική μνεία και το βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1972. Ο Αλέξης Δαμιανός υποδύεται τον αστυνομικό που προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τον απεγνωσμένο αντιήρωα της ταινίας. (1972, 82’)

Ξένες ταινίες

«X MEN: Ημέρες ενός ξεχασμένου παρελθόντος» (X MΕΝ: Days of future past)

STAR, 21.00

Oι Χιου Τζάκμαν, Τζέιμς Μάκαβοϊ, Μάικλ Φάσμπεντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Πάτρικ Στιούαρτ, Χάλι Μπέρι και Άννα Πάκουιν υποδύονται καλούς και κακούς μεταλλαγμένους ήωρες του σύμπαντος της Marvel Comics σε μια ακόμη ταινία X Men που εντυπωσιάζει για τα εφέ της. Σκηνοθεσία :Μπράιν Σίνγκερ. (ΗΠΑ, 2014, 117’)

«Βίαιη δικαιοσύνη» (Blood father)

OPEN, 23.00
Η 17χρονη Lydia (Έριν Μοριάρτι) έχει μπλεχτεί σε μια πλεκτάνη, εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα. Ο μοναδικός της σύμμαχος είναι ο πατέρας της (Μελ Γκίμπσον). Ο ίδιος έχει μπλεξίματα με τον νόμο, έχει υπάρξει κατάδικος, μα πάνω απ´όλα είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την κόρη του.  Έστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, σκοπεύει να κάνει το σωστό. (ΗΠΑ, 2016, 79’)