Στο καλύτερο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου έως τώρα η Τουρκία έπαιξε στα «ίσα» την Team USA για τέσσερα δεκάλεπτα και το ματς πήγε στην παράταση, αφού ο Τέιτουμ με 2/3 βολές διαμόρφωσε το 81-81 στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας. Ο Κρις Μίντλετον (συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς), μετά από συνεχόμενα λάθη των Τούρκων έδωσε το «φιλί της ζωής» στις ΗΠΑ και στην… Ελλάδα καθώς ευστόχησε και στις δύο βολές και «έγραψε» το τελικό 93-92.

Ο αγώνας ενδιέφερε την Ελλάδα αφού οι ομάδες θα πάνε στην φάση των «16» και σε νέους ομίλους, έχοντας μαζί τους τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης. Εάν λοιπόν η Τουρκία νικούσε την Αμερική, τα πράγματα για την «γαλανόλευκη» θα ήταν απελπιστικά, ειδικά μετά την ήττα από την Βραζιλία λίγη ώρα πριν.
Οι Τούρκοι έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και κατάφεραν να ελέγχουν την διαφορά των Αμερικανών και κατάφεραν να προηγηθούν 12,3» πριν από τη λήξη του παιχνιδιού με τον Ιλιασόβα, έχοντας μάλιστα σερί 7-0.

H Team USA μπήκε αρκετά δυνατά και στο πρώτο τρίλεπτο προηγήθηκε με 10-2. Οι «γείτονες» ακουλουθούσαν κατά πόδας και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 26-21 για την Αμερική. Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε με τον ίδιο ρυθμό. Οι ΗΠΑ είχαν το προβάδισμα και η Τουρκία από κοντά και το ημίχρονο έληξε 47-42.

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς δημιούργησε διαφορά 15 πόντων στο 15′ (41-26), εντούτοις οι Τούρκοι δεν παραδόθηκαν ποτέ. Στα μέσα της τρίτης περιόδου έριξαν την διαφορά μέχρι τον έναν πόντο (53-52) και στο 28′ ισοφάρισαν για πρώτη φορά (59-59) από την έναρξη της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα, προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα και η εξαιρετική λειτουργία έφερε ένα σερί 7-0 λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού και ενώ ο Ιλιασόβα πέτυχε καλάθι δύο πόντων, διαμορφώνοντας το 79-81. Η Τουρκία ήταν κοντά στην μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, όμως ο Τέιτουμ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια του να σουτάρει τρίποντο στην πιο καθοριστική φάση του αγώνα. Ο Τέιτουμ έβαλε την πρώτη και την τρίτη βολή και έστειλε το ματς στην παράταση, γράφοντας το τελικό 81-81.

Αυτοκτονία για τους Τούρκους

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Τούρκοι αυτοκτόνησαν κυριολεκτικά. Είχαν ξανά σερί 7-0 και ο Οσμάν με καλάθι και φάουλ πενήντα δευτερόλεπτα πριν την λήξη της παράτασης έκανε το 91-92.Τα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης κύλησαν με λάθη και άστοχες βολές.

Αρχικά ο Ντόνοβαν Μίτσελ τράβηξε τη στεφάνη σε καλάθι που πέτυχε ο Τέρνερ με συνέπεια να μην μετρήσουν οι δύο πόντοι, ενώ ο σέντερ των Pacers έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στα 9» και εν συνεχεία ο Χάρις έκανε αντιαθλητικό φάουλ. Ο Μπαλμπάι είχε 0/2 ενώ με την επαναφορά ο Οσμάν κέρδισε φάουλ από τον Μάρκους Σμαρτ και δεν κατάφερε να σκοράρει καμία από τις δύο!

Ο Κρις Μίντλετον ήταν εκεί για να «βοηθήσει» τον συμπαίκτη του και φίλο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο και την Ελλάδα, κάνοντας αυτό το «δώρο». Ο άσος των Bucks ευστόχησε και στις δύο βολές και ολοκλήρωσε την νίκη της ομάδας του με 93-92, παρά το καρδιοχτύπι των Αμερικανών.

Από την πλευρά των ηττημένων πέντε παίκτες ήταν απίστευτοι και είχαν διψήφιο αριθμό πόντων: ο Ερσάν Ιλιασόβα (23 πόντοι), ο Μελίχ Μαχμούτογλου (18 πόντοι), ο Φουρκάν Κορκμάζ (16 πόντοι), ο Τσεντί Οσμάν (15 πόντοι) και ο Σκότι Γουίλμπεκιν (12 πόντοι).