Ξένη σειρά

Grey’s anatomy

ALPHA, 23.40

Όλοι είναι συντετριμμένοι μετά τα δυσάρεστα νέα από τα χείλη της Μέρεντιθ για την εξέλιξη της κατάστασης με τον Ντέρεκ. Η Αμέλια, προκειμένου να αντέξει αυτήν την κατάσταση, προσπαθεί να δείχνει πιο αισιόδοξη από όσο πραγματικά είναι. Την ίδια στιγμή, η Έιπριλ παίρνει αποφάσεις που θα φέρουν σε αμηχανία τον Τζάκσον, ενώ και η Μπέιλι έχει έντονες διαφωνίες με τον Μπεν. Η Αμέλια προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της απώλειας του αδελφού της με τρόπους που την γυρίζουν πίσω στο προβληματικό παρελθόν της. Ωστόσο, ο Όουεν προσπαθεί να την εμποδίσει και να τη βοηθήσει να δεχτεί τη νέα κατάσταση, χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα. Την ίδια στιγμή, η Μέρεντιθ αντιμετωπίζει κι αυτή σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.

Ξένες ταινίες

«Ληστεία αλά ιταλικά» (The Italian job)

ΣΚΑΙ, 21.50

Στην αμερικανική «παραλλαγή» της παλιάς βρετανικής περιπέτειας του Πίτερ Κόλινσον ,οι πάντες φαίνεται ότι διασκεδάζουν_ ακόμα και ο γηραιότερος των κακοποιών, ο Ντόναλντ Σάδερλαντ του οποίου ο ρόλος διαρκεί λίγο. Μαζί τους κι εμείς ενώ παρακολουθούμε δυο έξυπνες ληστείες (η πρώτη στην Βενετία είναι η καλύτερη) σε τούτο το σφιχτοδεμένο, γοργό b – movie του Φ. Γκάρι Γκρέι που χειρίζεται αξιοπρεπώς τις υπερβολές του. Αντί να σε ξεκουφαίνει με σπάταλες συγκρούσεις αυτοκινήτων (τύπου «Κακά παιδιά 2») προτιμά να επεξεργασθεί όσο μπορεί τους ήρωές του και να εφευρίσκει ατάκες. Στους βασικούς ρόλους οι Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σαρλίζ Θερόν , Εντουαρντ Νόρτον, Σεθ Γκριν και Τζέισον Στάθαμ. (ΗΠΑ, 2003, 101′)

 

«Νομοταγής πολίτης» (Law Abiding Citizen)

OPEN, 22.00

Το ερώτημα της ταινίας του Φ. Γκάρι Γκρέι είναι αν ένας άνθρωπος μπορεί από μόνος του να καταρρίψει ένα ολόκληρο σύστημα δικαιοσύνης που χωλαίνει. O Τζέραρντ Μπάτλερ (και παραγωγός) θέλει να εκδικηθεί τη δολοφονία της γυναίκας και της κόρης του και για να τα καταφέρει ως και στη φυλακή θα μπει. Μέχρις ενός σημείου η ταινία τα πηγαίνει καλά. Από τη στιγμή όμως που αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα του εκδικητή το όλο θέμα μπαίνει στη σφαίρα της υπερβολής και τα βλήματα είναι άσφαιρα. (ΗΠΑ, 2009, 100′)