Η Apple ζητά συγγνώμη για τις «αταξίες» της Siri

Η Apple απολογήθηκε την Τετάρτη στους πελάτες της, παραδεχόμενη ότι δε σεβάστηκε επαρκώς την ιδιωτικότητα των πελατών τους, κάνοντας κακή διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Η Apple απολογήθηκε την Τετάρτη στους πελάτες της, παραδεχόμενη ότι δε σεβάστηκε επαρκώς την ιδιωτικότητα των πελατών τους, κάνοντας κακή διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Η εταιρεία αραδέχτηκε ότι εξέταζε ηχογραφήσεις χρηστών στο πλαίσιο αξιολόγησης των επιδόσεων της Siri στην αναγνώριση φωνητικών εντολών. Μέρος της δουλειάς είχε ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian» οι εργολάβοι περιστασιακά άκουγαν απόρρητες ή προσωπικές πληροφορίες, που κυμαίνονταν από προβλήματα υγείας, διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα μέχρι ερωτικές περιπτύξεις.

Εκατοντάδες εργάτες της Apple στην Ευρώπη που εργάζονταν για να ελέγξουν τις καταγραφές Siri για λάθη έχουν χάσει τη δουλειά τους μετά την ανακοίνωση.

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει αναστείλει προσωρινά το πρόγραμμα εξέτασης της Siri και σήμερα ανακοίνωσε πως όταν θα ξαναρχίσει τις δοκιμές, το φθινόπωρο, δεν θα αποθηκεύει ηχητικά δεδομένα χρηστών.

Τα πειράματα για βελτίωση της Siri θα γίνονται με υλικό που θα παράγεται από υπολογιστές, όμως χρήστες θα μπορούν οικειοθελώς να επιτρέψουν την χρησιμοποίηση ηχητικών δεδομένων τους.

Η εξέταση του υλικού δεν θα ανατίθεται πλέον σε εργολάβους αλλά θα γίνεται μόνον από υπαλλήλους της Apple. Εάν οι εξεταστές συμπεράνουν πως ο χρήστης έδωσε την εντολή ηχογράφησης κατά λάθος το αρχείο θα διαγράφεται.

Η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναγκάστηκε να επανεξετάσει την προσέγγισή της στην ανασκόπηση των ηχογραφήσεων από τους χρήστες εν μέσω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το Google (GOOGL) ανέστειλε προσωρινά τις ανασκοπήσεις από τους ανθρώπους των εγγραφών του και η Amazon (AMZN) άλλαξε πρόσφατα τις ρυθμίσεις της για να διευκολύνει τους χρήστες  να αποφύγουν οποιαδήποτε αναθεώρηση των εγγραφών της Alexa. Το Facebook (FB) έχει επίσης σταματήσει την επανεξέταση των ηχητικών κλιπ κάποιων χρηστών.

Αυτές οι αποφάσεις έρχονται μετά από μήνες ελέγχου των μέσων ενημέρωσης σε εταιρείες τεχνολογίας που βασίζονται σε ανθρώπους για να αναθεωρήσουν τις ηχογραφήσεις από βοηθούς φωνής, συχνά άγνωστες στο χρήστη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk