Ας μιλήσουμε λίγο περί ανθρωπισμού και πώς τα κόμματα εκμεταλλεύονται πολιτικά την υπόθεση των προσφύγων και μεταναστών.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια έγινε σε τέσσερα κτίρια και μόνο στα δύο από αυτά βρέθηκαν πάνω από 140 μετανάστες.

Προσέξτε. 140 ψυχές, γυναίκες, παιδιά… μωρομάνες όπως μας πληροφόρησε ο Τζανακόπουλος και ο Παππάς, ζούσαν σε δύο κτίρια. Προφανώς υπό άθλιες συνθήκες, με κάκιστη υγιεινή, στριμωγμένοι και παρατημένοι στο έλεος του… δικού τους, τους δικού μας ή όποιου άλλου θεού.

Για μήνες ήταν εκεί, δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι κάπου στα Εξάρχεια υπάρχουν αθώες ψυχές που στριμώχνονται σε δύο κτίρια.

Και τους άφηνε εκεί, δεν έκανε ποτέ και τίποτε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ, θέλοντας με περίσσια σπουδή να δείξει ότι «καθαρίζει» τα Εξάρχεια, ξεκίνησε από τους μετανάστες.

Όχι από τους πρεζέμπορους, όχι από τους μπαχαλάκηδες, όχι γενικώς από τους παραβατικούς, αλλά από τις γυναίκες και τα παιδιά.

Εν πάση περιπτώσει, ενδεχομένως αυτοί οι 140 και πλέον δύστυχοι να έχουν καλύτερη μοίρα τώρα. Να ζήσουν σε μια καλύτερη δομή και ποιος ξέρει; Να μην νοσταλγήσουν ποτέ την… Μονμάρτη της Αθήνας.

Από τη μια η κυβέρνηση φτιάχνει την ατζέντα που θεωρεί ότι την βολεύει, και καλώς πράττει. Γι’ αυτό ψηφίστηκε, το πρόγραμμά της θα εφαρμόσει.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει; Για ακόμη μια φορά εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Μονοπωλεί την ευαισθησία για τους δύσμοιρους αυτούς ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους και βρέθηκαν στη δική μας.

Μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα έπρεπε να έχει ως πρώτη προτεραιότητα το μεταναστευτικό – προσφυγικό τι έκανε επί 4,5 χρόνια;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτός που επέτρεψε να δημιουργηθούν κτίρια – καταλήψεις όπου στοιβάχτηκαν γυναίκες και παιδιά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεψε μετανάστες να… λιάζονται στην Ομόνοια;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεψε να γίνει η Μόρια που χωρά 6.000 ανθρώπους «αποθήκη ψυχών» με 9.000 ή και 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεψε να κατασπαταληθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια χωρίς να υπάρξει κάποια σχετική βελτίωση στις δομές φιλοξενίας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατηγορούσε το… Γκουαντάναμο της Αμυγδαλέζας του Σαμαρά αλλά επέτρεψε να δημιουργηθούν χειρότερα γκέτο;

Μια αριστερή παράταξη, ένα κόμμα που θέλει και δικαιούται να γίνει η μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική παράταξη, δεν επιτρέπει τέτοιες καταστάσεις.

Και όταν είναι κυβέρνηση για 4,5 χρόνια οφείλει να εκπαιδεύσει τους πολίτες στον ανθρωπισμό.

Ανθρωπισμός είναι να μην χαίρεσαι για την κατάντια αυτών των ανθρώπων, αλλά να συμβάλεις στη βελτίωση της ζωής τους.

Ανθρωπισμός είναι να δέχεσαι να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία, ακόμη κι αν είναι ανασφάλιστοι. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η ζωή και τίποτε άλλο.

Ανθρωπισμός είναι να μην το παίζεις ανθρωπιστής στα λόγια αλλά να γυρνάς το βλέμμα αλλού όταν βλέπεις τον Σύρο, τον Αφγανό ή τον Πακιστανό. Ή όταν αλλάζεις πεζοδρόμιο γιατί είναι σίγουρα… εγκληματίας.

Ανθρωπισμός είναι να μην ανέχεσαι αυτούς που λένε «πάρε τους σπίτι σου ρε άμα σου αρέσουν». Αλλά να απαιτείς από το κράτος να κάνει τα πάντα για να τους αγκαλιάσει.

Οσο αντέχει η Ελλάδα, όσο μπορεί να τους κάνει να αισθανθούν και πάλι άνθρωποι.

Όχι, δεν μπορεί να αντέξει η χώρα όλους τους τάλαινες του κόσμου τούτου.

Τουλάχιστον, όμως, ας μην ξεχάσει ότι είναι μια χώρα που υπάρχει γιατί εκατομμύρια Ελληνες ήταν μετανάστες.

Στις φάμπρικες της Γερμανίας, στα ορυχεία του Βελγίου, στα εστιατόρια της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Ας μην ξεχάσουμε τουλάχιστον τον ανθρωπισμό μας. Ας μη βλέπουμε το δέντρο των Εξαρχείων και χάνουμε το δάσος της ανθρωπιάς μας.