Ξένες ταινίες

«Το χρέος» (The debt)

STAR, 21.00

Πριν από 30 χρόνια, η  πρώην πράκτορας της Μοσάντ, Ρέιτσελ, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της, έφεραν εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο Ανατολικό Βερολίνο, τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός απάνθρωπου ναζιστή εγκληματία πολέμου. Η Ρέιτσελ πίστευε πως είχε ολοκληρώσει την αποστολή της αλλά το σήμερα φαίνεται πως τη διαψεύδει και τη φέρνει αντιμέτωπη με κάποια χρέη, που δεν ξεπληρώνονται εύκολα και τα βρίσκεις ξανά μπροστά σου. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Τελ Αβίβ,  την Αγγλία και τη Βουδαπέστη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  υποψήφιος για Oσκαρ Τζον Μέιντεν. Η ταινία είναι διασκευή της ισραηλινής ταινίας του 2007 με τίτλο «HaHov». (ΗΠΑ/ΒΡΕΤΑΝΙΑ/ΟΥΓΓΑΡΙΑ/ΙΣΡΑΗΛ, 2010, 113’)

«Στην άκρη του νήματος» (Edge of darkness)

OΡΕΝ, 22.00

Ενας αστυνομικός της Βοστώνης (Μελ Γκίμπσον) αποφασίζει να ερευνήσει μόνος την υπόθεση δολοφονίας της κόρης του και μπλέκει στα γρανάζια μιας δαιδαλώδους συνομωσίας που σχετίζεται με την σκοτεινή δράση μιας κολοσσιαίας πυρηνικής εταιρείας. Πολιτικό θρίλερ αμυδρά βασισμένο σε μια εκπληκτική βρετανική μίνι σειρά της δεκαετίας του ’80, στην οποία το ίδιο πάνω -κάτω στόρι εκτυλισσόταν στην Αγγλία. Δίπλα στον Γκίμπσον οι Ρέι Γουίνστοουν, Ντάνι Χιούστον, και στην καρέκλα του σκηνοθέτη ο Μάρτιν Κάμπελ του «Casino Royale». (ΗΠΑ, 2010, 105’)

«Υπόθεση διαφθοράς» (L’Enquete)

EΡT3, 23.00

Ενας μαχητικός δημοσιογράφος () δημιουργεί μια θύελλα στην Ευρωπαική οικονομία αποκαλύπτοντας τις ύποπτες δουλειές της τραπεζικής Clearstream. Η αναζήτησή του για την αλήθεια πίσω από τον σκοτεινό κόσμο των παγκόσμιων τραπεζικών ιδρυμάτων, τον φέρνει σε επαφή με τον επικεφαλής μιας έρευνας ενάντια στη διαφθορά. Οι δύο άντρες θα οδηγηθούν στη καρδιά ενός πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου που θα ταράξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη και την Γαλλική κυβέρνηση. Καλοστημένο πολιτικό θρίλερ του Βενσάν Γκαρένκ το οποίο παρά το επίκαιρο θέμα του δεν είχε την τύχη να διανεμηθεί στις ελληνικές αίθουσες. (Γαλλία, Λουξεμβούργο, 2014, 106’)