Η χθεσινοβραδινή (21/8) μεγαλοπρεπέστατη νίκη του Ολυμπιακού με 4-0 κόντρα στην Κράσνονταρ για τα playoffs του Champions League, εξέπληξε όλη την Ευρώπη, ταυτόχρονα και τον πρώην τεχνικό των Ρώσων Ιγκόρ Σαλίμοφ!

Ο Σαλίμοφ πέρασε από όλα σχεδόν τα τμήματα υποδομών της αντιπάλου του Ολυμπιακού, ενώ διετέλεσε και προπονητής της πρώτης ομάδας την διετία  2016/18. Η συντριπτική ήττα από τους Πειραιώτες αφήνει τους Ρώσους, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εκτός συνέχειας στην διοργάνωση, συνεχίζοντας μεν στους ομίλους του Europa.

Ο Ρώσος τεχνικός έδειξε έκπληκτος με την συντριβή της πρώην ομάδας του, καθώς δεν περίμενε την συγκεκριμένη εξέλιξη του αγώνα. Ταυτόχρονα σχολίασε την άριστη ανάλυση των «ερυθρόλευκων» και φυσικά την αυτοσυγκέντρωση τους κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Τέλος έκρινε αρνητικά την χρησιμοποίηση του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην τεχνικός της Κράσνονταρ Ιγκόρ Σαλίμοφ: 

 

«Είναι παράξενο για μένα όλο αυτό που είδα από πλευράς Κράσνονταρ. Μου είναι δύσκολο να το κατανοήσω. Διαθέτει παίκτες υψηλής ποιότητας, αλλά δεν είδαμε την εικόνα που είχαμε συνηθίσει από την ομάδα.

Η απόσταση μεταξύ των γραμμών ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν με μία ή δύο επαφές στην μπάλα. Όταν οι μέσοι χρειάζεται να αλλάξουν πέντε-έξι μπαλιές το παιχνίδι γίνεται πολύ αργό.

Νομίζω πως η Πόρτο μετά το πρώτο παιχνίδι υποτίμησε την Κράσνονταρ και εν τέλει αποκλείστηκε. Ο Ολυμπιακός ανέλυσε τα πάντα, παρακολούθησε τον τρόπο παιχνιδιού της Κράσνονταρ και είχε άριστη αυτοσυγκέντρωση.

Η Κράσνονταρ μπορεί να σκοράρει στη ρεβάνς, αλλά να αποκλειστεί. Τα λάθη έφεραν τα εις βάρος της γκολ. Ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του Μπεργκ, αλλά ο προπονητής ξέρει καλύτερα».