• Αναζήτηση
 • «Σάρωσε» η ομάδα του ΑΠΘ σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό

  Επτά διακρίσεις και μετάλλια απέσπασε η φοιτητές του ΑΠΘ στον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό «International Mathematics Competition»

  Γεμάτη μετάλλια και διακρίσεις επέστρεψε από τη Βουλγαρία η ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετείχε στον 26ο Διεθνή Διαγωνισμό «International Mathematics Competition-IMC, που έγινε στο Μπλαγκόεβγκραντ.

  Η ομάδα φοιτητών -αποτελούμενη από εφτά φοιτητές όλων των ετών σπουδών- διαγωνίστηκε σε προβλήματα (αφηρημένης) Άλγεβρας, Μαθηματικής Ανάλυσης, Γεωμετρίας και Συνδυαστικής και απέσπασε συνολικά ένα αργυρό μετάλλιο, τέσσερα χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες μεταξύ 360 φοιτητών από 64 χώρες.

  «Αυτή τη χρονιά πήγαμε πιο οργανωμένοι. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος καθηγητής συνόδευε την ομάδα φοιτητών που συμμετείχε στο International Mathematics Competition που τα τελευταία 10 χρόνια γίνεται στην Βουλγαρία. Και είχαμε συμμετοχές από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και Μαθηματικών. Τα παιδιά έλυσαν δύσκολα, αλλά και έξυπνα προβλήματα με βασικές μεθόδους», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο αρχηγός της αποστολής του πανεπιστήμιου της πόλης μας, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, Ρωμανός – Διογένης Μαλικιώσης.

  «Τα παιδιά αντιλήφθηκαν πως είναι το συστηματικό διάβασμα. Και το επιστέγασμα αυτής της μελέτης ήταν οι διακρίσεις που ήρθαν. Προσωπικά ξεχώρισα το μεράκι των φοιτητών. Ειδικά ένας από αυτούς πιστεύω πως μέσα από αυτό τον διαγωνισμό απέκτησε αυτοπεποίθηση, όχι μόνο για το διαγωνιστικό κομμάτι του IMC, αλλά και για το ίδιο το επάγγελμά του που θα ακολουθήσει στο μέλλον. Επίσης πολύτιμη ήταν η βοήθεια που παρείχαν δύο από τους φοιτητές μου που βρήκαν ασκήσεις και βοήθησαν τους συμφοιτητές τους στην προετοιμασία, στο διάβασμα» πρόσθεσε ο κ. Μαλικιώσης, ο οποίος σημείωσε πως επόμενος στόχος είναι ο διαγωνισμός SEEMOUS που γίνεται σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κάθε Μάρτη και τον Μάρτη του 2020 θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη.

  «Ελπίζουμε οι διακρίσεις του ΑΠΘ να συνεχιστούν», σχολίασε ο αναπληρωτής καθηγητής.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk