Ξένες ταινίες

«Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς»

STAR, 21.00

Το στοιχείο του θρίλερ σε συνδυασμό με την είσοδο του Χάρι Πότερ στην εφηβεία, είναι τα στοιχεία ανανέωσης της εικόνας του ήρωα της Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ κατά την διάρκεια της τέταρτης ταινίας του γνωστού «κινηματογραφικού σίριαλ». Η αναμέτρησή του Χάρι (Ντάνιελ Ράντκλιφ) με δυνάμεις του Κακού όπως ο σατανικός Λόρδος Βόλτεμορτ (Ρέιφ Φάινς) είναι ένα από τα προβλήματα που εδώ πονοκεφαλιάζουν τον μικρό μάγο ο οποίος αυτή την φορά σκηνοθετείται από τον Μάικ Νιούελ του «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία». (ΗΠΑ/ Αγγλία, 2005, 140′)

«Αγάπη μετ’ εμποδίων»

ΕΡΤ3, 23.00

Μία εμπνευσμένη σχεδιάστρια μόδας, η Ντιντέμ, γερμανο-τουρκικής καταγωγής και ο σύντροφός της ο Γιάκομπ, ζουν μια ευτυχισμένη και λίγο εκκεντρική ζωή στο Βερολίνο. Οι δυσκολίες αρχίζουν όταν η δισκογραφική εταιρεία του Γιάκομπ φτάνει στο χείλος της χρεοκοπίας. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν η Ντιντέμ ανακοινώνει ότι είναι έγκυος. Όταν, άθελά του, ο Γιάκομπ την πληγώνει, η Ντιντέμ φεύγει στην Κωνσταντινούπολη, πίσω στην οικογένειά της. Προσπαθεί να καταλάβει το ρόλο που έπαιξε στη ζωή της ο Γιάκομπ και αν είναι ο κατάλληλος άντρας γι’ αυτήν, την ίδια ώρα που ο πατέρας της προσπαθεί να της γνωρίσει έναν διάσημο Τούρκο σχεδιαστή μόδας. (Τουρκία/Γερμανία, 2014, 90’)

«Ένα μωρό για τρεις»

ALPHA, 23.00

Η απρόσμενη εμφάνιση από το πουθενά ενός μωρού στη ζωή τριών εργένηδων στο Μανχάταν θα φέρει στην καθημερινότητά τους τα πάνω κάτω εν μία νυκτί. Τι μπορούν να κάνουν όμως τρεις άντρες για ένα μωρό, όταν το μόνο που τους απασχολούσε ως τώρα είναι το επόμενο ραντεβού της κάθε νέας επόμενης γνωριμίας; Τώρα όμως πρέπει να προνοήσουν για το φαγητό, τον ύπνο και τις… πάνες του μωρού που βρέθηκε μπροστά στην πόρτα τους. Το πρόβλημα ωστόσο, είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. (ΗΠΑ, 1987, 95’)