• Αναζήτηση
  • Σμούθι με πεπόνι, μαστίχα και γιαούρτι

    Το πεπόνι και η μπανάνα πρωταγωνιστούν σε ένα εξαίσιο και δυναμωτικό πρωινό.

    Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, Φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

     

    Προετοιμασία 10΄ Αναμονή 1 νύχτα

    Υλικά (για 2 μερίδες)

    100 γρ. μπανάνα καθαρισμένη από τη φλούδα

    200 γρ. πεπόνι καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους

    2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

    1 κ.σ. μέλι

    3-4 σταγόνες εκχύλισμα μαστίχας

    Για γαρνίρισμα

    100 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο, κομμένο σε μικρές μπάλες ή κύβους

    ½ κ.γ. σπόροι chia

    2 κ.γ. κολοκυθόσπορος

    ½ κ.γ. αποξηραμένα βρώσιμα λουλουδάκια ή 4-6 φρέσκα (προαιρετικά)

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    Κόβουμε από το προηγούμενο βράδυ τα 200 γρ. μπανάνα σε φέτες, τις κλείνουμε αεροστεγώς σε ένα σκεύος και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Το ίδιο κάνουμε και με το κομμένο πεπόνι.

    Το επόμενο πρωί βάζουμε πρώτα την παγωμένη μπανάνα σε ένα καλό μπλέντερ ή μούλτι και την χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί. Προσθέτουμε το πεπόνι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα μαστίχας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει  λεία και πηχτή υφή. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με πεπόνι, κολοκυθόσπορο, σπόρους chia και τα λουλουδάκια, αν θέλουμε.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk