Ξένες ταινίες

«Ανίερη συμμαχία» STAR, 21.00

Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι (Έντγκερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης. (ΗΠΑ, 2015, 122’)

«Εξι μέρες, επτά νύχτες»  ΟΡΕΝ 22.00

Σκληροτράχηλος πιλότος που έχει παρατήσει τον πολιτισμό για να ζήσει στην Ταϊτή, όπου με το αεροπλανάκι του βγάζει τα προς το ζην, ζει τη μεγάλη περιπέτεια με Νεοϋορκέζα που καταφθάνει στην Ταϊτή για διακοπές με τον αρραβωνιαστικό της. Tίποτε παραπάνω από μια ζαχαρένια αλλά και ευχάριστη περιπέτεια, που φέρνει στον νου παλιό Χόλιγουντ. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών, ο Χάρισον Φορντ και η Αν Χεκ, θέλουν να έχουν κάτι από το άρωμα των Κλαρκ Γκέιμπλ και Κάρολ Λόμπαρντ, που μισό αιώνα πριν γύριζαν παρόμοιες ταινίες για… πλάκα. (ΗΠΑ, 1998, 93′)

«Τα πάντα γύρω από το σεξ» ΕΡΤ2 23.30

Τι είναι ο σοδομισμός; Γιατί μερικές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν στον οργασμό; Οι άνδρες με θηλυπρεπή συμπεριφά είναι απαραιτήτως ομοφυλόφιλοι; Τι είδους διαστροφή κουβαλά ο καθένας μας; Πόσο σωστές είναι οι διαπιστώσεις των γιατρών στις σεξουαλικές έρευνες; Τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης; Ο Γούντι Αλεν καλείται να απαντήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα παραπάνω ερωτήματα που θέτει ο δρ Ντέιβιντ Ρούμπεν στο μπεστ σέλερ του με τον ίδιο τίτλο. Απολαυστικό! Πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Γούντι. Σε μικρούς ρόλους ο Μπαρτ Ρέινολντς αλλά και ο Τίτος Βανδής. (ΗΠΑ, 1972, 88′)