Ξένη σειρά

«The night shift»

ANT1, 00.45

Ο Κάλαχαν και ο Τόφερ προσπαθούν να θεραπεύσουν τον μοναδικό  επιζήσαντα από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Εν τω μεταξύ, ο Πολ ασχολείται με μία τραυματισμένη χορεύτρια εξωτικών χορών της οποίας η κατάσταση υγείας δείχνει να χειροτερεύει.

Ελληνική ταινία

«Το βαρύ πεπόνι»

ΕΡΤ2, 23.00

Ενας επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα με την ελπίδα ότι θα αλλάξει επάγγελμα αλλά δεν τα καταφέρνει. Η σκοτεινή πλευρά του Θύμιου / Κώστα Χατζηχρήστου σε καλοσκηνοθετημένο και πολυβραβευμένο δράμα του Παύλου Τάσιου, με τον Μίμη Χρυσομάλλη και τον Αντώνη Αντωνίου. Απέσπασε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1977: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, γυναικείας ερμηνείας (Κατερίνα Γώγου), ανδρικής ερμηνείας (Χρυσομάλλης / Αντωνίου) και το Βραβείο Κριτικών Κινηματογράφου. (1977, 86΄)

Ξένες ταινίες

«Επιχείρηση μαύρη θάλασσα» (Black sea)

STAR, 21.00

Ο Ρόμπινσον, ένας αδίστακτος, άνεργος κυβερνήτης υποβρύχιων, αναλαμβάνει μία σκοτεινή επιχείρηση: να βρει το θησαυρό, που κρύβει ένα βυθισμένο, γερμανικό πολεμικό υποβρύχιο, που βρίσκεται στον πάτο της Μαύρης Θάλασσας. Για να πετύχει το στόχο του επιλέγει το παράξενο και ανομοιογενές  πλήρωμα του, έτοιμο να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να φέρει σε πέρας την ριψοκίνδυνη αποστολή του. Καθώς η απληστία και η απελπισία παίρνουν τον έλεγχο στο κλειστοφοβικό πλοίο, η αυξανόμενη αβεβαιότητα της αποστολής αναγκάζει τους άνδρες να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου και να πολεμήσουν για την επιβίωσή τους. (ΒΡΕΤΑΝΙΑ/ΗΠΑ/ΡΩΣΙΑ, 2014, 106’)

«Fight Club»

OPEN 22.00

Ενας μανιοκαταθλιπτικός νοσόφοβος (Εντουαρντ Νόρτον), παρασύρεται στο «σύμπαν» ενός αναιδούς αναρχικού (Μπραντ Πιτ) το όραμα του οποίου είναι η ανατροπή της οικονομίας. Αποθέωση της αυτοκαταστροφής από τον Ντέιβιντ –«Seven» – Φίντσερ που με νοσηρά σατιρικές μεθόδους καταδικάζει τα ιδεώδη της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας και την ανωτερότητα του φαλλού. Στυλάτη, γοργή αλλά και πάρα πολύ απαιτητική. (ΗΠΑ, 1999, 134΄)