Βία, μπούλινγκ και ένοχα μυστικά πίσω από τις κλειστές πόρτες της κουζίνας

Με αφορμή τις καταγγελίες για βιαιοπραγίες σε κουζίνα πολυτελούς εστιατορίου στην Κέρκυρα, «Το Βήμα» διερευνά τι συμβαίνει στα άδυτα της υψηλής γαστρονομίας

Αφορμή για το ρεπορτάζ ήταν οι καταγγελίες νεαρού σπουδαστή για κακομεταχείριση στην κουζίνα του εστιατορίου του γνωστού σεφ Εκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν και οι οποίες μας απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα. Αυτό όμως πλέον είναι θέμα της Δικαιοσύνης.

Θελήσαμε να ψάξουμε τι συμβαίνει πίσω από τις λαμπρές αίθουσες στις κουζίνες των μεγάλων εστιατορίων. Χρειάστηκαν αρκετές συζητήσεις με σεφ, μάγειρες και βοηθητικό προσωπικό και η ανάγνωση δύο βιβλίων και άπειρων ιστοσελίδων (πληκτρολογώντας τις λέξεις stress in a kitchen εμφανίστηκαν 324 εκατομμύρια αποτελέσματα! – ανάμεσά τους και πολλές πανεπιστημιακές έρευνες).

Στην έρευνα της Ιφιγένειας Βιρβιδάκη, η οποία δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση στο «Βήμα της Κυριακής» αναλύονται τα εξής:

Τι λένε οι εργαζόμενοι;

Υπάρχει όντως στρατιωτική πειθαρχία και μαστίγιο;

Υπάρχουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη κουζίνα;

Πόσες ώρες δουλεύουν και πόσες ώρες αμείβονται;

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk