Η Αστρονομία «γιορτάζει» στα Γρεβενά

Η γιορτή της Αστρονομίας λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στους Φιλιππαίους των Γρεβενών.

Η γιορτή της Αστρονομίας λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στους Φιλιππαίους των Γρεβενών. Ειδικοί του κλάδου αλλά και απλοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την επιστήμη βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία για να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστρονομικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος Κίμων Παπαθανασόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του One Channel σχετικά με τη δράση αυτή.

«Συμβαίνει τα τελευταία 13 χρόνια. Είναι η γιορτή της αστρονομίας. Περίπου 800-1000 αστρονόμοι και επισκέπτες έρχονται εδώ. Σκοπός μας είναι η διάδοση, η διάχυση και η επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα μορφωτικά επίπεδα. Σκοπός είναι παρατηρήσουμε, να συμπαρατηρήσουμε τον έναστρο ουρανό και να εξηγήσουμε όλα όσα παρατηρούμε» εξήγησε.

«Δια γυμνού οφθαλμού είναι ορατοί ο Δίας και ο Κρόνος. Τους παρατηρούμε και τους δείχνουμε και στους επισκέπτες της εξόρμησης. Βλέπουμε τους δακτυλίους του Κρόνου και τους δορυφόρους και πάρα πολλά αντικείμενα. Όλες οι ηλικίες, είτε ασχολούνται είτε όχι με την αστρονομία, τα παρατηρούν με μεγάλη προσοχή» ανέφερε και πρόσθεσε πως «μας ενώνει όλους ο ουρανός και η γη».

Science
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk