«Οι όψιμοι επικριτές μου δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου» δηλώνει ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης και παραπέμπει στα εγκωμιαστικά σχόλια εκπροσώπων όλων των κομμάτων, αναφορικά με την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων που επιχειρεί μέσω αυτού.

Σημειώνοντας ότι μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων που παραθέτουν εγκωμιαστικά σχόλια βρίσκονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Ν. Τόσκας και Γ. Καραγιάννης, ο κ. Λούλης απαντά με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρει θέμα αποπομπής του από την κυβέρνηση με την επίκληση δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» μέσα από το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί ως εξυμνητής της Χούντας.

«Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ απευθυνόμενος προς τους «όψιμους επικριτές» τους παραπέμπει στις 10 τελευταίες σελίδες του βιβλίου του.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει από το κυβερνητικό σχήμα τον κ. Κωνσταντίνο Λούλη, υποστηρίζοντας ότι «σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ευθαρσώς ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Τουρισμού έχει ως εξής:

«Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».