Νέο business plan για τη μετάβαση της ΔΕΗ στη μετα-λιγνίτη εποχή προαναγγέλλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα».

Προσθέτει επίσης ότι η σταδιακή απόσυρση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων θα συνδυαστεί με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων.

«Λόγω των αυξημένων ποσών που πληρώνει η ΔΕΗ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα – είναι πολιτική της ΕΕ αυτό –, ορισμένες παλαιότερες λιγνιτικές μονάδες στοιχίζουν πια στη ΔΕΗ περισσότερο από όσο αν ήταν κλειστές και πληρώνονταν οι εργαζόμενοι κανονικά!» επισημαίνει.

Αποδίδει ευθύνες για την κατάρρευση της επιχείρησης στην εγκατάλειψη του σχεδίου της «μικρής ΔΕΗ» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των θεσμών.

Διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα αυξηθούν, ότι θα υπάρχει ευαισθησία για τα φτωχά νοικοκυριά και κανένας συμβιβασμός για τα «μεγάλα ψάρια».

Στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Χατζηδάκης απαντά:

Για την σταδιακή απόσυρση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων

Για το νέο business plan σχετικά με τη μετάβαση της ΔΕΗ στη μετά λιγνίτη εποχή

Για τα εργαλεία της επιχείρησης προκειμένου να εισπράξει τα χρωστούμενα

Για τον εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής και τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές

Για τη συνεργασία με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο

Διαβάστε περισσότερα στο στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ. Χατζηδάκης στη Δήμητρα Κρουστάλλη και στο «Βήμα της Κυριακής»