Ένα ιδιαίτερο ρεπορτάζ για τον Ιβάν Σαββίδη, την εταιρία Paralot ltd και τη σχέση τους με την ιστοσελίδα SNDA και τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, φιλοξενούν τα «Παραπολιτικά» στη σημερινή τους έκδοση.

Η εφημερίδα στο ένθετο Secret, παρουσιάζει θέμα με τίτλο «O Ιβάν, το SDNA, η Paralot και οι πληρωμές του Open» και υπέρτιτλο «Όταν το κράτος σφύριζε αδιάφορα».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας:  

«Οι μάσκες έπεσαν. Με μια ιδιαίτερη δημιουργική κατασκευή-χταπόδι, που τα πλοκάμια της φθάνουν από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους ως την Κύπρο και από εκεί στην Αθήνα και το Ντουμπάι, εξυπηρετούνται ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα του Ιβάν Σαββίδη αλλά και τρίτων στον χώρο των media, που ανταμείβονται ασφαλώς γενναιόδωρα για την προβολή του Ρωσοπόντιου Μαικήνα των καπνών, ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και του Open TV.

Η πολυσχιδής κυπριακή εταιρία Paralot ltd, με καταγωγή της Μετόχου της NYE Marketing ltd από τις εξωτικές Βρετανικές Παρθένους Νήσους εγκαθίσταται στην Ελλάδα ιδρύοντας υποκατάστημα στις 4 Δεκεμβρίου 2014. Έκτοτε έχει στο χαρτοφυλάκιό της το γνωστό και πρόθυμο SDNA, που στο πρόσωπο του Ιβάν βρήκε την κάθαρση και την αποκατάσταση του κύρους του Ελληνικού Ποδοσφαίρου έχοντας «υιοθετήσει» προνομιακά τον ΠΑΟΚ και τις δράσεις του.

Η ίδια εταιρία βέβαια αναλαμβάνει τον τελευταίο χρόνο να ελεήσει και το Open TV, εξασφαλίζοντάς του τηλεοπτικές παραγωγές, δικαιώματα κινηματογραφικών ταινιών, σκηνικά εκπομπών όπως και εξοπλισμό για τη λειτουργία του. Βέβαια η Paralot δεν είναι μόνη στις αγαθοεργίες της. Έχει τη χρηματοδοτική συμπαράσταση της κυπριακής εταιρίας RFA Trading and Consulting ltd, με έντονη παρουσία στην εμπορία καπνού, με χρηματοοικονομική συνεργασία με την RFA Trading FZE στο Ντουμπάι και με διευθυντικά στελέχη της τους Asiminov και Καλπαζίδη, που ως τον Ιούνιο του 2015 λειτουργούσαν και για τη ΣΕΚΑΠ.

Όπως η Πυθία ανεβασμένη σε έναν τρίποδα μασούσε τα φύλλα δάφνης για την εκφορά των χρησμών της, έτσι και το SDNA με φύλλα καπνού της ΣΕΚΑΠ εμπνέεται στο δημοσιογραφικό του έργο από τη ρωσοποντιακή γοητεία του Ιβάν Σαββίδη.

‘Αραγε οι εποπτικοί φορείς των media και του ποδοσφαίρου, όπως και οι αρμόδιες άλλες διοικητικές και δικαστικές Αρχές θα διερευνήσουν αυτή την ιδιότυπη διαπλοκή ή θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν αδιάφορα, δημιουργώντας με τις ενδεχόμενες παραλείψεις τους συνθήκες μη υγιούς ανταγωνισμού τόσο στα media όσο και στο ποδόσφαιρο.

Περιμένουμε τα αντανακλαστικά των υπευθύνων σε αυτή την κατάσταση να μην παραμείνουν ασθενή και οι χαριστικές συμπεριφορές της τελευταίας πενταετίας να μην συνεχιστούν».