Ξένες ταινίες

«Απρόσκλητος επισκέπτης» (Homefront)

STAR, 21.00

Ο Φιλ Μπρόκερ, πρώην αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του και μετακομίζει μαζί με τη 10χρονη κόρη του σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Εχοντας κρατήσει κρυφή την προηγούμενη ταυτότητά του από τους νέους του γείτονες, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να κάνει εκεί μια καινούργια αρχή. Ενα τυχαίο γεγονός όμως θα τον κάνει στόχο του Γκάτορ, ενός μεγαλεμπόρου ναρκωτικών. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος αρχικά ήθελε να πρωταγωνιστεί, αλλά τελικά έδωσε τον ρόλο στον Tζέισον Στέιθαμ. (ΗΠΑ, 2013, 92′)

 

«Οι άνδρες με τα μαύρα 2» (Men in
black 2)
ΣΚΑΪ, 21.50

Οι περίφημοι κυνηγοί εξωγήινων, κ. Σμιθ και κ. Τζόουνς (Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς), επιστρέφουν για νέες περιπέτειες σε μια «συνέχεια» της ταινίας «Οι άνδρες με τα μαύρα», από την οποία ωστόσο απουσιάζει η φρεσκάδα. Πριν από λίγο καιρό διανεμήθηκε η τελευταία ταινία αυτής της «σειράς». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μπάρι Σόνενφελντ που σκηνοθέτησε και την πρώτη ταινία. (ΗΠΑ, 2002, 82′)

«Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007:
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» (The living daylights)
EPT2, 22.30

Η πρώτη ταινία του βρετανού ηθοποιού Τίμοθι Ντάλτον στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ (αντικατέστησε τον Ρότζερ Μουρ). Πλούσια σε θεαματικές σκηνές, αυθεντικοί χώροι γυρισμάτων (Αγγλία, ΗΠΑ, Μαρόκο, Γιβραλτάρ, Αυστρία, Αφγανιστάν), αλλά χωρίς εκείνη τη ζεστασιά που νιώθαμε βλέποντας τον πρώτο διδάξαντα, τον Σον Κόνερι. Ετσι εξηγείται άλλωστε η σύντομη καριέρα του Ντάλτον ως 007, με μία μόνο ακόμα ταινία, την «Προσωπική εκδίκηση». Συμπρωταγωνιστούν οι Μαριάμ Ντ’ Αμπό, Τζο Ντον Μπέικερ, Τζέροεν Κράμπε κ.ά. (Αγγλία / ΗΠΑ, 1987, 131′)