Χ. Θεοχάρης στο One Channel: Χρειαζόμαστε εθνικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, άρτι αφιχθείς από τη γιορτή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, άρτι αφιχθείς από τη γιορτή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Τέτοιες δεξιώσεις αποτελούν ένα χρονοδιάγραμμα, μια περιοδικότητα μέσα από την οποία προάγεται ο πολιτισμός και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών ομάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά για την εκδήλωση.

Συζητώντας με τον Άρη Ραβανό και τον Κώστα Γιαννακίδη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προτεραιότητες του υπουργείου, καθώς επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει έως τώρα το υπουργείο Τουρισμού. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και όλα τα ηλεκτρονικά εργαλεία έχουν βοηθήσει πολύ των τουρισμό, σύμφωνα με τον υπουργό, όπως το digital marketing, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και η αγορά δεδομένων από ηλεκτρονικές πλατφόρμες φιλοξενίας. Κύριες προτεραιότητες για έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό είναι «η σωστή προσφορά», «η ζήτηση» και «οι υποδομές».

«Ενώ η προσφορά και η ζήτηση ανδρώθηκε κατά την περίοδο της κρίσης, οι υποδομές δεν ακολούθησαν», δήλωσε ο υπουργός και πρότεινε ένα «εθνικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη, με κεντρική παρακολούθηση υπό του υπουργείου Τουρισμού και μιας ομάδας υλοποίησης, έτσι ώστε τα υπουργεία να συντάσσονται και να βοηθάνε για ένα κοινό σχέδιο δράσης». «Πρέπει να ανοίξουμε τον τουρισμό χωρικά και χρονικά», δήλωσε ο υπουργός «και να προσέξουμε το ζήτημα του κορεσμού και της υπερεκμετάλλευσης».

Ως παράδειγμα έφερε το νησί της Σαντορίνης, το οποίο προβλέπεται να ξεχειλίσει τον επόμενο μήνα με την άφιξη κρουαζιερόπλοιου και χιλιάδων τουριστών, δημιουργώντας τον κίνδυνο «αλλοίωσης των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών». Ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπουργείου, είναι και η χρήση εργαλείων και μεθοδολογιών για την εξυπηρέτηση του τουριστικού κύματος που έρχεται από την ανατολική κυρίως Ασία, καθώς οι Κινέζοι συγκεκριμένα, «αποτελούν την επόμενη απαιτητική αγορά» και η διασυνδεσιμότητα της χώρας με το άνοιγμα απευθείας πτήσεων. Πρώτο και κύριο θέμα που θα θέσει ο υπουργός, είναι η «ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου για να στηθούν οι δομές που θα το θέσουν σε υλοποίηση και σε τροχιά».

Ακόμα, μίλησε για την ανάγκη τεχνικής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, επικοινωνίας, στήριξης και διαφύλαξης του τουριστικού προϊόντος. Δεν έμεινε ασχολίαστη η πλατφόρμα φιλοξενίας Airbnb, η οποία κατά τον κύριο Θεοχάρη αποτελεί τουριστικό προϊόν και μέρος της τουριστικής εμπειρίας, το οποίο όμως δεν μπορεί να αποτελεί καταφύγιο φοροδιαφυγής». Μίλησε επίσης για τις κοινωνικές επιπτώσεις μίας τέτοιας αγοράς μεταθέτοντας, ωστόσο, τις ευθύνες σε άλλα υπουργεία.

Τέλος, ανέδειξε τη σημασία του τουρισμού στη χώρα λέγοντας πως «ήταν η διέξοδος των Ελλήνων σ’ αυτήν τη κρίση» και έκλεισε τη συνέντευξη συμβουλεύοντας τον ελληνικό λαό να «σκέφτεται με γνώμονα την ανάπτυξη και την προοδευτικότητα».

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk