Ιδιαίτερα ευδιάθετος ήταν ο Ογκουστίν Ρούμπιτ κατά την άφιξή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι, μίλησε για τη νέα περιπέτεια της καριέρας του, τόνισε ότι ο Νίκος Ζήσης του έχει μιλήσει για τους Ερυθρόλευκους, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας του για το καλωσόρισμα.

Πώς αισθάνεσαι ως παίκτης του Ολυμπιακού πλέον;

«Είμαι ενθουσιασμένος, χαρούμενος και αγωνιώ για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν».

Γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό;

«Κοίτα πριν καν έρθω στην ομάδα, πριν χρόνια πάντα αναρωτιόμουν πως θα ήταν να έπαιζα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα με τέτοιους οπαδούς. Οπότε όταν ήρθε η πρόταση ήμουν ήδη σίγουρος και δεν ήταν δύσκολο να δεχτώ».

 Μίλησε με τον coach Μπλατ;

«Ναι, βέβαια. Είναι ένας πολύ καλός κι έμπειρος προπονητής. Γενικά έχουμε έμπειρους παίκτες. Διαθέτουμε πρώην παίκτες των Ρόκετς που τους παρακολουθούσα καθώς μεγάλωνα. Εχω την ίδια ηλικία με τον Παπανικολάου, αλλά παρακολουθούσα την εξέλιξή του. Είναι όμορφο που υπέγραψα στην ομάδα».

Με τον Νίκο Ζήση μίλησες πριν αποφασίσεις;

«Ναι και με τον Ζήση μίλησα. Βασικά με αυτόν έχω κάνει πολλές κουβέντες τα προηγούμενα χρόνια. Ανέκαθεν αναρωτιόμουν πως είναι να παίζεις σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Του άρεσε που αποφάσισα να έρθω».

Αισθάνεσαι άνετα να παίζεις και στις δύο θέσεις της ρακέτας;

«Ναι, δεν έχω πρόβλημα. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείται κάθε παίκτης όπως του ταιριάζει. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να κάνω, αλλά και πολλά άλλα που μπορώ να καταφέρω».

Ενα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Είμαι ενθουσιασμένος, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και ελπίζω σε μία πετυχημένη σεζόν».