Τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε μέσα από την εκπομπή One Talk ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Κληθείς να σχολιάσει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στον πρωθυπουργό απάντησε πως «μέχρι τώρα επί της ουσίας ΕΡΤ και ΑΠΕ ανήκαν στον πρωθυπουργό, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να περάσουν τα κρατικά ΜΜΕ σε μια νέα εποχή». «Από την στιγμή που πληρώνονται από τους έλληνες πολίτες, θα πρέπει με δημοσιογραφικούς κανόνες και δεοντολογία να κάνουν τη δουλειά τους» συνέχισε και συμπλήρωσε πως η λειτουργία τους θα πρέπει να γίνεται «πραγματικά πλουραλιστικά, ώστε να τα βλέπει και ο κόσμος».

«Άμα έχεις εκπομπές απλώς προπαγανδιστικές, δεν τις βλέπει κανείς, μόνο στα κομματικά γραφεία. Αυτό είναι το στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» κατέληξε.

Μιλώντας για ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης, που είναι η ασφάλεια, διευκρίνισε πως «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όταν πήγαινε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, όπως τα Σεπόλια, δεν σου έλεγαν για την οικονομία, αλλά για την ασφάλεια». «Οι πολίτες θεωρούν ότι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι. Δεν νιώθει ελεύθερος ο άλλος όταν δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του» διευκρίνισε.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι έχει τις μεγαλύτερες προσδοκίες από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Πηγή: onetv.gr