Στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την νέα πολιτική στρατηγική του κόμματος, για τη φονική καταιγίδα στην Χαλκιδική, αλλά και για την εμπειρία του ως νεοεκλογείς βουλευτής.

«Αν ένα κόμμα είναι γερασμένο, ερχόμαστε εμείς και φέρνουμε νέους ανθρώπους και τους πείθουμε πως το ΚΙΝ.ΑΛ είναι εδώ και μπορεί να κάνει πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα», συνέχισε. Στο χαρακτηρισμό του ΚΙΝAΛ. ως γερασμένο, ο κύριος Πάνας υποστήριξε πως μπορεί να είναι γερασμένο, αλλά είναι «ισχυρό, με εμπειρία και νεανική ορμή». Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μάκη Βορίδη για τα αγροτικά, ο βουλευτής τις χαρακτήρισε «ιδιαίτερα γενικόλογες». Ως υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης, υποστήριξε πως «αυτή τη στιγμή ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται κάτι καινοτόμο» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εκπαίδευση νέων αγροτών, αλλά και στην ψηφιακή τεχνολογία στη γεωργία.

Σχετικά με τη Χαλκιδική, που είναι και η περιφέρεια του, ο κύριος Πάνας επιβεβαίωσε πως σταδιακά έχει επέλθει η κανονικότητα. «Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Ευτυχώς που ήταν απόγευμα, γιατί αν ήταν ώρα αιχμής, δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίζαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Για να αποφευχθεί παρόμοια κατάσταση στο μέλλον, ο βουλευτής υποστήριξε πως «είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης σε περίπτωση έκτακτων αναγκών». Σχετικά με τα αυθαίρετα, ο κύριος Πάνας, είπε πως «είναι αρμοδιότητα των αρχών, των δήμων και των πολεοδομιών», ενώ ισχυρίστηκε πως έχουν γίνει αρκετά βήματα τα τελευταία χρόνια». Για τη περιοχή της Χαλκιδικής υποστήριξε πως άντεξε στα χρόνια της κρίσης, λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής της περιφέρειας. Τέλος, για την εμπειρία του ως νέος βουλευτής, παραδέχτηκε πως «δεν έχει ακόμα εγκλιματιστεί», αλλά καταλαβαίνει πως «το επίπεδο της σημερινής βουλής είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια».

Πηγή: onetv.gr