Στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος, Άννα Ευθυμίου, όπου μίλησε για την προεκλογική της εκστρατεία όντας σε ενδιαφέρουσα, αλλά και για την ενασχόληση των γυναικών με την πολιτική και πώς αυτή μπορεί να ενισχυθεί.

«Προέχει η οικογένεια», δήλωσε η κυρία Ευθυμίου, ενώ υπογράμμισε πως δεν θα σταματήσει να εργάζεται. Ερωτηθείσα για το αν προτίθεται να θηλάσει μέσα στη Βουλή, απάντησε πως ενώ «είναι υπέρ του θηλασμού σε ορισμένα πάντα πλαίσια», δεν είναι διατεθειμένη να έχει το μωρό μέσα στο κοινοβούλιο. Ισχυρίστηκε ωστόσο, πως «όλα συνδυάζονται».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εργασιακό κομμάτι όσον αφορά τις γυναίκες και δη τις εγκυμονούσες, η κυρία Ευθυμίου υποστήριξε πως «αυτό το κομμάτι είναι στάσιμο. «Έχουμε μείνει πίσω στο κομμάτι της μητρότητας εργασιακά. Ούτε η κοινωνία ούτε ο εργοδότης σε αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την ποσόστωση στο κοινοβούλιο και τις γυναίκες σε αυτό, ανέφερε τα λόγια του πρωθυπουργού και πως αυτός ήθελε να υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στη Βουλή. «Εξαρτάται και από το τι ψηφίζει ο κόσμος», συνέχισε.

Τέλος, τόνισε πως το σημαντικότερο είναι να δώσεις κίνητρο στις γυναίκες έτσι ώστε να ασχοληθούν με την πολιτική, «να αισθάνονται ότι μπορούν να προσφέρουν». Αυτό που επιδιώκει από τη βουλευτική της θητεία, είναι να «είναι χρήσιμη και αποτελεσματική, καθώς από ‘κει κρίνεται ένας πολιτικός», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ευθυμίου.

Πηγή: onetv.gr