• Αναζήτηση
  • Πανεύκολη στήρα – «αποκάλυψη»

    Μπορεί η στήρα να είναι γνωστή σαν ιδανικό ψάρι για σούπα, όμως και όταν μαγειρεύεται στον φούρνο είναι εξαιρετική.

    food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 35΄, Ψήσιμο 45΄ – 60΄

    Υλικά (για 4 μερίδες)
    1 στήρα 2 – 2½ κιλά (μπορεί να γίνει και με άλλο ψάρι στα ίδια κιλά), καθαρισμένο
    3 ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
    5 πατάτες σε στρογγυλές φέτες ½ εκ.
    150 ml λευκό ξηρό κρασί
    1 κρεμμύδι κόκκινο, σε ροδέλες
    2 σκελίδες σκόρδο στη μέση
    200 ml ελαιόλαδο
    2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
    2 φύλλα δάφνης
    2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το ψάρι, αλλά και μέσα στην κοιλιά του. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και βάζουμε το ψάρι στο κέντρο. Τριγύρω βάζουμε τις πατάτες. Από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα τα κλωνάρια βασιλικού με τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια τις ροδέλες κρεμμυδιού. Τέλος, καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk