Ξένες ταινίες

«Crazy, stupid, love» STAR, 21:00

Ο Καλ Γουίβερ δεν ζητάει τίποτε άλλο από τη ζωή του. Παντρεμένος 25 χρόνια με την αγαπημένη του Εμιλι, τον σχολικό του έρωτα, ζει κυριολεκτικά τον ορισμό του αμερικανικού ονείρου. Σε μια στιγμή όμως η τέλεια εικόνα καταρρέει, όταν η Εμιλι του λέει πως τον απατά και θέλει διαζύγιο. Την κατάσταση έρχεται να σώσει ο φίλος του, Τζέικομπ Πάλμερ, ένας εκ πεποιθήσεως εργένης που αλλάζει γυναίκες πιο συχνά από ό,τι αλλάζει πουκάμισα! Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα. (ΗΠΑ, 2011, 108′)

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κινούµενος Στόχος» (A View to a Kill), EPT2, 22:30

Οταν ο σατανικός δισεκατομμυριούχος βιομήχανος Μαξ Ζόριν βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο καταστροφής της Σίλικον Βάλεϊ προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της παγκόσμιας παραγωγής μικροτσίπ για κομπιούτερ, η βρετανική αντικατασκοπεία στέλνει τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ για να τον σταματήσει. H τελευταία ταινία του Ρότζερ Μουρ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ – προτού αναλάβει ο Τίμοθι Ντάλτον – περιέχει έναν ιδιαιτέρως μοχθηρό «κακό», τον οποίο ενσαρκώνει μαγνητικά ο Κρίστοφερ Γουόκεν. Η τραγουδίστρια Γκρέις Τζόουνς παίζει το δεξί χέρι του Ζόριν και με το φιδίσιο σώμα της κλέβει την παράσταση. Ο Τζον Γκλεν, που έχει υπογράψει αρκετές ταινίες Μποντ, σκηνοθετεί. (Αγγλία/ΗΠΑ,1985, 131′)

«Ολική έκλειψη» (The eclipse) ERT3, 23:00

O Κόνορ Μακ Φέρσον σκηνοθέτησε την ανάπτυξη ενός παράξενου ερωτικού τριγώνου (Κιράν Χάιντζ, Ιμπεν Χίτζλε, Eϊνταν Κουίν) που λαμβάνει χώρα στη γραφική παραθαλάσσια πόλη Κομπ της Ιρλανδίας κατά τη διάρκεια του σημαντικού ετήσιου φεστιβάλ λογοτεχνίας. Καθώς οι δύο άντρες πολιορκούν την ίδια γυναίκα, κάποια ανεξήγητα συμβάντα θα δώσουν μια απρόσμενη τροπή στη σχέση των τριών ηρώων. (Ιρλανδία, 2009, 88′)