Ξένες ταινίες

«Child 44» STAR, 21.00

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Child 44», η ταινία μας μεταφέρει στο πολιτικά φορτισμένο περιβάλλον της Σοβιετικής Ρωσίας, πίσω στο 1953. Οταν ο γιος ενός φίλου του βρίσκεται νεκρός, ο ντετέκτιβ της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας Λέο Ντεμίντοφ υποπτεύεται τους ανωτέρους του για συγκάλυψη της αλήθειας. Το κράτος κάνει τα στραβά μάτια και χαρακτηρίζει τα στυγνά και βάναυσα εγκλήματα ατυχήματα. Οταν ο Λέο τολμά να αρχίσει τις ερωτήσεις, υποβιβάζεται και εξορίζεται σε ένα πόστο της επαρχίας μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί, σύντομα ανακαλύπτει άλλους 43 μυστηριώδεις θανάτους με παρόμοιες συνθήκες και πείθει το καινούργιο του αφεντικό, Μιχαήλ Νέστεροφ, ότι ένας επικίνδυνος κατά συρροήν δολοφόνος δρα ελεύθερος, τον οποίο κάποιος πρέπει να σταματήσει. Η παραγωγή της ταινίας φέρει την υπογραφή του Ρίντλεϊ Σκοτ και είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Τομ Ρομπ Σμιθ. (Τσεχία/Βρετανία/ΗΠΑ/Ρωσία, 2015, 126′)

«Jumper» ΣΚΑΪ, 21.50

Οι περιπέτειες ενός ντροπαλού νεαρού (Χέιντεν Κρίστενσεν), ο οποίος ανακαλύπτει ότι εξαιτίας μιας γενετικής ανωμαλίας διαθέτει την υπερφυσική ικανότητα να διακτινίζεται με τηλεμεταφορά σε οποιοδήποτε μέρος θέλει. Δραστήρια περιπέτεια του Νταγκ Λάιμαν βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Στίβεν Γκουλντ. (ΗΠΑ, 2008, 88′)

«Ο άλλος» (The other man) ΟΡΕΝ, 22.00

Η ιστορία του Πίτερ (Λίαμ Νίσον), επιτυχημένου μεσήλικα που ανακαλύπτει ότι πολύ πριν η γυναίκα του (Λόρα Λίνεϊ) φύγει είχε σχέση με έναν άγνωστο άνδρα (Αντόνιο Μπαντέρας). Με τον εγωισμό του πληγωμένο, ο Πίτερ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τα ίχνη του μυστηριώδους αγνώστου… Παράξενη ιστορία εκδίκησης, θέμα που όπως φάνηκε και στο «Διαβάζοντας τη Χάνα» ενθουσιάζει τον γερμανό δικαστικό και συγγραφέα Μπέρνχαρντ Σλινκ, στου οποίου το βιβλίο «Ερωτικές αποδράσεις» στηρίζεται το σενάριο της ταινίας του Ρίτσαρντ Εϊρ. (ΗΠΑ, 2003, 86′)