Ξένη σειρά

«The night shift» ANT1, 23.45

Στο Νοσοκομείο Memorial του San Antonio, οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται τις νυχτερινές ώρες είναι μια ειδική ομάδα, ιδιαίτερα ο T.C. Callahan ο οποίος είναι εθισμένος στην περιπέτεια. Μετά από μια εξαντλητική θητεία στη Μέση Ανατολή, ο T.C. πρόκειται να μάθει ότι οι σκληρότερες μάχες που θα χρειαστεί να δώσει είναι στην πατρίδα του. Στο σημερινό επεισόδιο, οι συνέπειες ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος στρατιωτικού λεωφορείου απειλούν να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τη σχέση των Drew και Rick. Οι T.C. και Scott συνεχίζουν την αντιπαράθεσή τους για την Jordan.

Ξένες ταινίες

«The Matrix reloaded» OPEN, 22.00

Οι μαχητές της ελευθερίας συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στον Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης και όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής. Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο MATRIX και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων. (ΗΠΑ, 2003, 122′)

«Ο γερµανός γιατρός» (The German Doctor / Wakolda) ΕΡΤ2, 23.00

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει. Ο διαβόητος γερμανός γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε έχει καταφύγει τη δεκαετία του ’60 στην Παταγονία της Αργεντινής. Εκεί θα συναντήσει μια οικογένεια (τον Εντζο, την Εύα και τα τρία τους παιδιά) που θα τον φιλοξενήσει στην πανσιόν τους. Αυτή η στερεοτυπική οικογένεια θα ξυπνήσει τις εμμονές του γιατρού με την αγνότητα και την τελειότητα. Με ατμοσφαιρικά χαμηλούς τόνους, μέσα στο απίστευτο τοπίο της Παταγονίας, η Λουσία Πουέντσο ερευνά ένα μυθοπλαστικό περιστατικό. Ταυτόχρονα, η ταινία διερευνά το συναρπαστικό πρόσωπο του κακού, αλλά και το πώς ένας άνθρωπος αληθινά σατανικός μπορεί να απομυθοποιηθεί στην προσωπική επαφή. (Αργεντινή/Ισπανία/Νορβηγία/Γαλλία, 2013, 85′).