Ελληνική σειρά

«Η οργή» ΑΝΤ1, 18.30

Πέντε χρόνια μετά, η Μαρίνα με την κόρη της, Ζωή, επισκέπτονται τον τάφο του Οδυσσέα. Ολον αυτόν τον καιρό, δεν έχει σταματήσει λεπτό να σκέφτεται τον άντρα

και πατέρα του παιδιού της που τόσο άδικα έχασε από τη ζωή της. Αυτό που δεν γνωρίζει όμως είναι ότι ο Οδυσσέας ζει και βρίσκεται στη φυλακή στην Ιορδανία. Γράφει καθημερινά στο ημερολόγιό του για όσα έζησε μαζί της, ενώ αγνοεί πως έχει μια κόρη. Στην ίδια φυλακή βρίσκεται και ο Παύλος, ένας νεαρός κρατούμενος που θα σώσει τον Οδυσσέα από μία άγρια συμπλοκή. Στην προσπάθειά του να ανταποδώσει τη βοήθεια που του δόθηκε, ο Οδυσσέας αποκτά έναν φίλο μετά από καιρό και του αφηγείται όσα έζησε με τη Μαρίνα.

Ξένες ταινίες

«Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρησις Οκτάπουσι» (Οctopussy) ΕΡΤ2, 22.30

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο βρετανός πράκτορας Τζέιμς Μποντ (Ρότζερ Μουρ) αναλαμβάνει να σταματήσει τη δράση ενός ρώσου στρατηγού που σχεδιάζει να κατακτήσει την Ευρώπη ενεργοποιώντας (υπό μορφήν ατυχήματος) μια ατομική βόμβα σε αεροπορική βάση των Αμερικανών. Δέκατη τρίτη ταινία της σειράς και όχι από τις αξιομνημόνευτες, παρότι ο ρυθμός της είναι πάνω-κάτω ο γνωστός: θεαματική δράση, πλήθος ειδικών εφέ, (κακοί) Ρώσοι, πανέμορφα κορίτσια (Μοντ Ανταμς, Κριστίνα Γουέιμπορν). Κι όμως, όλα αυτά αφήνουν τη γεύση της επανάληψης, ενώ ο Ρότζερ Μουρ φαίνεται σαφώς γερασμένος για τον ρόλο. (ΗΠΑ/Αγγλία, 1983, 131′)

«Γαμο-μπελάδες» (The wedding crashers)

OPEN, 23.00

Ο πανύψηλος Βινς Βον και ο κατάξανθος Οουεν Γουίλσον είναι το ντουέτο των «κολλητών» εργένηδων που επιλέγουν γαμήλιες τελετές για να αποδώσουν ως αμείλικτα «καμάκια». Το κυνήγι τους είναι απολαυστικό γιατί έχουν φαντασία και αυτοσαρκασμό. Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν. (ΗΠΑ, 2005, 116′)