Ελληνική ταινία

«Η τρίτη νύχτα» ΕΡΤ2, 23.00

Ανισος αλλά όχι αδιάφορος πειραματισμός στο είδος του θρίλερ από τον Δημήτρη Παναγιωτάτο που με αφορμή την εξαφάνιση ενός αεροπλάνου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης Αλεξανδρούπολη – Αθήνα, στήνει μια ιστορία εκβιασμού με στόχο τρεις γυναίκες που περιμένουν τέσσερις επιβάτες αυτής της πτήσης. Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Δήμητρα Χατούπη, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Κατερίνα Τσάβαλου κ.ά. (Ελλάδα, 2002, 94′)

Ξένες ταινίες

«Μαχητές των δρόµων 6»
(Fast & furious 6)
STAR, 21.00

Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν και η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου, αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης – μέχρι σήμερα – νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, για αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, ώστε να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή… Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. (ΗΠΑ, 2013, 118′)

«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» (Gone girl) OPEN, 22.00

Αργών ρυθμών, άλλοτε υποτονική, άλλοτε συναρπαστική, η άνιση αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα ταινία (για την οποία οι μισογύνηδες ανοίγουν σαμπάνια), βάζει τον θεατή στη μέση μιας τρομερής πλεκτάνης που σχετίζεται με την εξαφάνιση μιας συζύγου, φέρνοντας σε τρομερά δύσκολη θέση τον σύζυγο. Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ («Seven»), με τους Μπεν Αφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ στους βασικούς ρόλους και με βάση ένα μπεστ σέλερ της Τζίλιαν Φλιν, πρώην τηλεκριτικού που εξελίχθηκε σε διάσημη συγγραφέα. Η Πάικ ήταν υποψήφια για το Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου. (ΗΠΑ, 2014, 149′)